THL:n johtajat vaativat uusia koronatoimia HS:ssa: Maskisuositusta ja oireettomien testaamista pohdittava, lentokentälle terveysasema matkailijoille

7:19
Tuleeko Suomeen maskipakko? Entä mihin voi matkustaa? – Kokosimme koronaviruksen tuoreimmat käänteet

THL:n johtajat vaativat HS:n Vieraskynä-palstalla julkaistussa kirjoituksessa koronan torjuntatoimien laajentamista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Markku Tervahauta ja johtaja Mika Salminen vaativat Helsingin Sanomissa julkaistussa kirjoituksessaan, että koronaviruksen torjumiseksi on syytä laajentaa keinovalikoimaa.

Tervahaudan ja Salmisen mukaan tyytyväisyyteen ja passivoitumiseen ei ole syytä, vaikka Suomen tilanne on nyt parempi kuin monessa muussa maassa. He arvelevat, että vuodenajan vaihtuminen lisää osaltaan epidemian kiihtymisen riskiä.

Ratkaisuksi THL-johtajat ehdottavat muun muassa Tanskan väestötestausmallin käyttöönoton harkitsemista. Tanskan testaus toimii varsinaisen terveydenhuollon rinnalla siten, että kuka tahansa altistusta epäilevä voi hakeutua oma-aloitteisesti koronavirustestiin myös oireettomana.

Tervahaudan ja Salmisen kirjoituksen mukaan Suomessa saadaan syyskuussa käyttöön uusi älypuhelinsovellus, joka helpottaa virukselle altistuneiden havaitsemista ja tartuntaketjujen katkaisemista. THL-johtajien mukaan jokaisen suomalaisen tulisi ladata se puhelimeensa hyötyjen saamiseksi.

Tervahauta ja Salminen kirjoittavat myös, että Helsinki-Vantaan lentokentällä tulisi olla "jatkuvasti oma avoin matkailijoihin erikoistunut terveysasema, joka voisi ensilinjassa huolehtia matkustajien akuuteista terveysongelmista". 

Myös Suomen kasvomaskisuositusta olisi THL-johtajien mukaan pohdittava.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja