THL:n johtaja Mika Salminen toivoisi alaisilleen parempaa palkkaa: "Selkänahasta revitty tämän vuoden aikana"

Mika Salminen on huolissaan THL:n riittämättömästä rahoituksesta:"Kyllä tässä on asiantuntijoiden selkänahasta revitty" 2:43
Mika Salminen on huolissaan THL:n riittämättömästä rahoituksesta: "Kyllä tässä on asiantuntijoiden selkänahasta revitty".

THL:n johtaja Mika Salminen toivoisi alaisilleen parempia korvauksia työstään.

THL:n johtaja Mika Salminen toteaa MTV:lle, että laitoksen asiantuntijoille voitaisiin maksaa nykyistä parempaa palkkaa.

– Mielestäni THL:n muut asiantuntijat ansaitsevat myös kunnon korvauksen. Ehkä valtio tässä on ollut kohtuullisen kitsas. Nyt en puhu itsestäni, vaan alaisistani.

Johtajan työstä ylityökorvauksia ei makseta. 

– Minulla ei ole työaikaa, en itse nosta mitään ylityökorvauksia. En itse katso että olisin huonosti palkattu, ihan hyvin tulen toimeen sillä palkalla, minkä saan. 

– Näiden arvottaminen keskenään on kohtuullisen vaikeaa, palkkataso THL:ssä on matalampi kuin terveydenhuollossa. Vertailut eivät ole koskaan kauhean hyödyllisiä, sairaalassa tehdään paljon tiukkaa, ammattimaista työtä ihmisten terveyden hyväksi. Kyllä he ovat palkkansa ansainneet. 

Valtio osoittaa THL:n budjetin. Koronan vuoksi asiantuntijat ovat olleet tiukoilla eikä budjettia olla ainakaan kasvattamassa, Salminen toteaa. 

– Ehkä valtion virastojen kohdalla ollaan oltu vaatimattomia sen suhteen, että vaadittaisiin hirveästi palkkaa. Sen sijaan olemme huolestuneita siitä, että pystymmekö hoitamaan tehtäviämme jatkossa niin hyvin kuin tällä hetkellä. Kyllä tässä on asiantuntijoiden selkänahasta revitty tehtäviä tämän vuoden aikana, se on ihan selvä.

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta tienasi viime vuonna 140 634, 42 euroa ja esimerkiksi ylilääkäri Hanna Nohynek sai viime vuonna ansiotuloja 97 184, 47 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat