THL ehdottaa kolmatta rokotetta riskiryhmiin kuuluvia hoitaville sekä harkinnan mukaan muulle sote-henkilöstölle

2:08
Rokottamattomien riski saada koronatartunta on nyt suurempi kuin koskaan aiemmin, sanoo THL.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ehdottaa, että kolmansia koronarokoteannoksia ryhdytään antamaan kuusi kuukautta toisen annoksen antamisesta vakavan koronataudin riskissä olevia potilaita tai asiakkaita hoitaville sekä paikallisen harkinnan mukaan muulle sote-henkilöstölle

THL:n mukaan kolmannet rokoteannokset sote-henkilöstöllä suojelevat riskipotilaita. Alle 60-vuotiailla perusterveillä ihmisillä kahden annoksen antama suoja vakavaa tautia vastaan säilyy hyvin, mutta suoja heikkenee tartuntaa ja lieväoireista tautia vastaan.

Sote-henkilöstön lievät ja oireettomatkin infektiot voivat aiheuttaa tartuntavaaran vakavan koronan riskipotilaille. THL kertoo, että tutkimusnäytön perusteella on ilmeistä, että kolme annosta suojaa paremmin ja siten jatkotartuntojen riski vähenee verrattuna kahteen annokseen.

THL muistuttaa, että myös terveydenhuollon kantokyky on huomioitava, koska lieväoireisetkin infektiot voivat aiheuttaa henkilökunnan poissaoloja. Näistä osa voidaan rokotuksilla välttää ainakin joidenkin kuukausien ajaksi.

Muun väestön osalta kolmansien koronarokoteannosten tarpeen arviointi on vielä kesken ja saataneen valmiiksi parin viikon kuluessa. THL:n mukaan alle 60-vuotiailla rokotteen antama suojateho vakavaa koronatautia vastaan on edelleen erittäin hyvä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja