Therese Johaugilta karuja paljastuksia hirmuisen juoksusuorituksen taustoista

Maastohiihdon supertähti Therese Johaug järisytti urheilumaailmaa voittamalla maansa mestaruuden yleisurheilun 10 000 metrin juoksussa. Nyt norjalainen kertoo VG:lle hurjasta valmistautumisestaan kilpailuun.

Johaug oli kilpaillut brutaalissa 7,5 kilometrin rullahiihdon mäkikilpailussa vain kolmea päivää ennen juoksukilpailua. Hän teki mäkikisassa kilpailuennätyksen. Sen lisäksi hän oli harjoitellut täysipainoisesti välipäivinä.

– Harjoittelin normaaliin tapaan päivää ennen juoksua vetämällä kolmen tunnin juoksusetin ja nopeusharjoituksen rullasuksilla. Sen lisäksi kävin kisapäivän aamuna pyörähtämässä rullasuksilla kierroksen ennen kisapaikalle lähtöä. En siis levännyt lainkaan, Johaug kertoo.

Hiihtotähti voitti 10 000 metrin kilpailun yli kahden minuutin erolla seuraavaan juoksijaan. Hän kertoo, ettei ole harjoitellut radalla 11 vuoteen eikä ole tottunut juoksemaan tasaisella maalla.

Johaug juoksee seuraavaksi maastojuoksun Norjan mestaruuskilpailuissa Oslossa.