Therese Johaug vie ja loppuporukka vikisee – askelmerkit selvät naisten päätöskisaan

Oberstdorfin MM-kisoissa Therese Johaug, Frida Karlsson, Ebba Andersson ovat ottaneet molempien kestävyysmatkojen mitalit samassa järjestyksessä. Kolmikko lähtee lauantaina suosikkeina myös naisten hiihdon päätöslajiin, 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtöön.

Asiantuntijat ovat yksimielisiä kilpailun luonteesta. Kilpailusta tulee vauhdikas, ja sen varmistaa Norjan Johaug.

–  Ruotsalaiset, Ebba ja Frida, lähtevät sitten katselemaan, mitä Johaug tekee, naisten maajoukkueen vastuuvalmentaja Ville Oksanen sanoi kilpailun aattona.

Suomalaiset Krista Pärmäkoski, Johanna Matintalo, Laura Mononen ja Vilma Nissinen aikovat hiihtää kilpailun viisaasti.

–  Pitää pyrkiä hyvään porukkaan ja samalla jakaa voimat niin, että jaksaa lopussa, Oksanen suunnitteli.Kisapaikalla satoi perjantaina räntää. Yöksi on luvassa pakkasta ja lauantaiksi aiempien kisapäivien tapaan auringonpaistetta.

–  Mielenkiintoista nähdä, mitä ladun pinnassa on. Alla on suolaa, tykkilunta ja nyt myös luonnonlunta, Oksanen totesi.

–  Olosuhteesta tulee joka tapauksessa aika raskas.

Päivän vire ratkaisee

Pärmäkoski arveli, että hänellä kuntopohja kestää kauden ensimmäisen kolmekymppisen. Ratkaisevaa on palautuminen pronssiin päättyneen viestihiihdon rasituksista.

–  Edessä on kova kisa rankalla radalla, ja olosuhde voi olla mitä vaan. Ladut voivat olla kovia tai pehmeitä, Pärmäkoski pohti kisaa ennakkoon.

–  Uskon, että pystyn kunnon puolesta taistelemaan. Päivän vire sitten ratkaisee.

Matintalo ennusti vauhdikasta kilpailua, jossa ratkaisut pitää tehdä harkiten, tarvittaessa pienellä riskillä.

–  Vauhdinjako on varmaan tärkeä asia, mutta hännille ei voi jäädä. Pitää katsoa porukoita ja elää tilanteen mukaan, Matintalo ennakoi.

Nissinen hiihtää pitkän matkan ensi kertaa arvokisoissa. Mononen oli 17:s Lahden 2017 MM-kisoissa ja 18:s Seefeldissä 2019, kun matka hiihdettiin vapaalla.

Lue myös:

    Uusimmat