Krista Pärmäkoski ja Joni Mäki täräyttävät oman mielipiteensä uudesta kritisoidusta maailmancupin pistejärjestelmästä

4:07
Krista Pärmäkoski kertoo vireestään ennen maailmancupin avausta Rukalla.

Hiihdon maailmancupissa on tapahtunut suuria muutoksia tälle kaudelle. Suoman maajoukkuehiihtäjät Krista Pärmäkoski ja Joni Mäki kritisoivat varsinkin totaalisesti myllättyä pisteenlaskusysteemiä.

– Onhan tuo pistelaskusysteemi vähän erikoinen. Jos olet sijalla 31 saat 20 pistettä, mikä on aika paljon, jos voittaja saa vain 100 pistettä. Se muuttaa kilpailukalenteria tosi paljon ja kysyy turnauskestävyyttä urheiljioilta, Pärmäkoski sanoo.

Tällä kaudella voittajalle jaetaan edelleen 100 pistettä aikaisempien kausien tapaan, mutta sen jälkeen koko pakka on sekoitettu totaalisesti. Ennen maailmancupin pisteitä jaettiin 30 parhaalle, tällä kaudella pisteitä saa peräti 50 urheilijaa. Esimerkiksi toiseksi sijoittunut saa uudessa systeemissä 95 ja kolmas 90 pistettä, kun pisteet viime kaudella menivät vielä 80 ja 60. 

Muutosta on tullut myös siihen, että sprinteistä jaetaan tällä kaudella enemmän pisteitä kuin normaalimatkoilta, sillä karsinnan kymmenen parasta palkitaan mc-pistein. Voittaja saa 15 ja karsinnan kymmeneskin vielä yhden pisteen. Sprintin ja sprinttikarsinnan voittamalla voi siis kahmaista peräti 115 pistettä itselleen.

Krista Pärmäkosken tavoin Joni Mäki kritisoi uutta pistejärjestelmää.

– Sanotaanko näin, että en ole sen fani. Vanha järjestelmä oli mun mielestä ihan kätevä. Nyt se vähän pakottaa hiihtämään mahdollisimman paljon kisoja. Jotkut tykkää, mutta itse en välttämättä, Mäki toteaa.

Rukalla Joni Mäen päämatka on perjantain perinteisellä hiihdettävä sprinttikilpailu. Myös Krista Pärmäkoski aikoo hiihtää sprinttikisan perjantaina. Syykin on selvä, sillä naisen tavoite on MM-kisojen ohella maailmancupin kokonaiskilpailussa.

– Täällä hiihdän sprintin, koska pistesysteemi on se, että jos kokonaiscupissa haluaa pärjätä, on sprinttejäkin hiihdettävä, Pärmäkoski sanoo suoraan. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja