Therese Johaugin paluuta kisaladuille varjosti kaksi suurta tragediaa: "En ymmärrä, kuinka selvisin siitä"

Norjan maastohiihtosuuruus Vibeke Skofterud kuollut 38-vuotiaana 0:20
Videolla kuvavideo Vibeke Skofterudista.

Therese Johaugin viime kausi oli sensaatiomainen, mutta sitä edeltänyt aika oli kaikkea muuta kuin helppo. Hän kertoo nyt Expressenille vaikeista hetkistään ennen paluuta hiihtolatujen huipulle.

Johaugilla oli 18 kuukauden kilpailukielto dopingin takia ja hän ei päässyt olemaan mukana MM-kisoissa 2017 ja seuraavan vuoden olympialaisissa. Sen lisäksi Johaug menetti viime vuonna viiden viikon sisällä kaksi läheistään.

– Minulla ei ollut paras mahdollinen latautuminen kauteen. En ollut kilpaillut kahteen vuoteen, mutta ihmisillä oli kuitenkin suuret odotukset minua kohtaan. Siitä oli paljon puhetta, että kuinka hyvä olisin ja pystyisinkö nousemaan pallille heti. Kaiken sen keskellä menetin ensiksi läheisen ystäväni Vibeken ja kuukautta myöhemmin parhaan  ystäväni Idan, Johaug kertoo. 

Vibeke Skofterud menehtyi vesiskootterionnettomuudessa 29. heinäkuuta ja Ida Eide sai sairaskohtauksen 2. syyskuuta kesken juoksukilpailun ja menehtyi myöhemmin sairaalassa.

– Pääsin menemään ystävieni hautajaisiin ja he olivat samanikäisiä kuin minä. Se oli todella rankka isku minulle. Samalla minun piti valmistautua paluuta varten. Talvea, jota olin odottanut niin kauan, Johaug sanoo.

– Nyt kun katson sitä aikaa, niin en oikein ymmärrä, kuinka selvisin siitä, Johaug toteaa.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy 29. marraskuuta Rukalla.

Lue myös:

    Uusimmat