Therese Johaug herkistyi kyyneliin – avautui parhaan ystävänsä kuolemasta: "Hän on edelleen kanssani"

Therese Johaug menetti parhaan ystävänsä viime syksynä, kun Ida Eide menehtyi 30-vuotiaana juoksutapahtuman yhteydessä sydänkohtaukseen. Norjalaistähti avautui Lindmo -ohjelmassa kokemastaan tragediasta.

Viime vuosi oli Johaugille rankkaa aikaa. Vaikka hän vapautui tuolloin 18 kuukautta kestäneestä kilpailukiellosta, menetti hän kaksi läheistä ihmistä lyhyen ajan sisään. Olympiavoittaja Vibeke Skofterud kuoli vesiskootterionnettomuudessa heinäkuun lopulla ja Eide myöhemmin syksyllä.

– Kun tällaista tapahtuu, niin kaikki menee rikki. Jaksoin sen vuoksi, koska ympärilläni oli ihmisiä, jotka rakastavat minua, Johaug toteaa.

– Viime syksy oli todella rankkaa aikaa. Ida oli todella läheinen minulle niinä kahtena vuotena (Johaugin kilpailukiellon aikana). Kävimme yhdessä tyttöjen matkoilla Lontoossa ja hän oli mukana Aspenissa korkeanpaikan leirillä kolmen viikon ajan. Kaksi viikkoa ennen hänen kuolemaansa juhlimme yhdessä 30-vuotissyntymäpäiviä 80-90 vieraan seurassa. Minulla on todella ikävä häntä, Johaug kertoo.

Eiden kuolemasta on kulunut vähän yli vuosi. Siinä ajassa Johaug on jälleen noussut maastohiihdon valtaistuimelle. Johaugin matkaa on vielä paljon jäljellä kuten Eidelläkin. 

– Se on se mukava puoli. Minulla on yhteiset muistomme ja kuvamme. Hän on edelleen kanssani. Hän on se, kenen kanssa olen tanssinut pöydällä tähän päivään saakka.

Johaug oli viime kaudella maailmancupin kokonaispisteissä kolmas. Tuleva kausi käynnistyy 29. marraskuuta Rukalla.

Lue myös:

    Uusimmat