Therese Johaug ja Johannes Hösflot Kläbo jäivät koronahotelliin – Italiasta kuuluu kummia

Kun suurin osa muusta Norjan hiihtomaajoukkueesta on vaihtanut majapaikkaa Italiassa, supertähdet Therese Johaug ja Johannes Hösflot Kläbo ovat päättäneet jäädä Steger-Dellain hotelliin, VG raportoi.

Italian Seiser Almissa leireilleen Norjan hiihtomaajoukkueen oli määrä matkustaa Osloon tämän viikon keskiviikkona ja jatkaa olympialaisia isännöivään Pekingiin torstaina, mutta suunnitelmat menivät koronavirustapausten myötä uusiksi. Koronatartunnat on nimittäin todettu tuoreeltaan Norjan sprinttimaajoukkueen valmentajalla Arild Monsenilla ja hiihtäjillä Heidi Wengillä, Anne Kjersti Kalvålla sekä Simen Hegstad Krügerillä

Norja oli alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti varannut huoneet Steger-Dellain hotellista Italiassa vain tämän viikon keskiviikkoon saakka. Suurin osa Norjan joukkueesta vaihtoi tuona päivänä majapaikkaa täyteen buukatusta neljän tähden Steger-Dellaista kymmenen minuutin matkan päähän kolmen tähden Hotell Gstatschiin.

Tartunnan saaneet Kalvå ja Weng jäivät eristäytyneinä Steger-Dellaihin. Samoin jäivät myös Norjan hiihdon ykköstykit Johaug ja Kläbo, joilla ei ole vielä tartuntoja todettu.

Krügerin tartunta todettiin vasta torstaina, kun hän oli ehtinyt hotellia jo vaihtaa.

Johaugille jo pitkältä ajalta tuttu hotelli

Kysymys kuuluu, mikseivät Johaug ja Kläbo vaihtaneet hotellia. Norjan valmentaja Ole Morten Iversen kertoo Johaugin ja Steger-Dellain hotellia pyörittävän Bruno Steinerin olevan tuttuja usean vuoden ajalta. Steiner tarjoaa hänen mukaansa Johaugille "luultavasti vähän ekstraa".

Iversen pohti nauraen, että Steiner joutui ehkä tekemään peruutukset joidenkin muiden osalta tarjottuaan Johaugille ja Kläbolle lisäpäiviä.

Steiner myönsi auttaneensa Johaugia ja Kläboa.

– Olemme iloisia, että voimme auttaa vieraitamme, kun asiat menevät vaikeiksi, hän sanaili.

Johaug on manageri Jörn Ernstin mukaan majoittunut kyseisessä hotellissa 15 vuoden ajan ja tuntee Steinerin perheineen hyvin. Johaug vietti myös kumppaninsa kanssa joulun Steger-Dellaissa.

"En sano mitään"

Johaug itse kommentoi Steger-Dellaissa pysymistä suurimmasta osasta joukkueesta poiketen niin, että hän tunsi sen olevan paras ratkaisu hänelle.

– Olen hotellihuoneessa 24 tunnin ajan harjoittelua lukuun ottamatta. Sinun vain täytyy olla niin suojattu kuin mahdollista ja tavata niin vähän ihmisiä kuin mahdollista, ja tehdä tilanteessasi parhaat ratkaisut, Johaug virkkoi.

Kläbo ei sen sijaan kommentoinut asiaa.

– Anteeksi, en sano mitään, hän ilmoitti.

Norjan miehiä valmentava Eirik Myhr Nossum kokee, etteivät Johaug ja Kläbo ole saaneet erityiskohtelua. Muulla joukkueella ei ollut hänen mukaansa mitään asiaa vastaan.

Pekingin olympialaiset ovat alkamassa ensi viikon perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat