Leuat loksahtivat Norjassa, kun Jelena Välbe kommentoi koronakaaosta – "Kuvittele"

Norjassa on hämmästelty Venäjän hiihtoliiton puheenjohtajan Jelena Välben kommentointia Norjan hiihtomaajoukkueen koronavirustapauksista. Norjan TV 2 kirjoittaa etusivullaan Välben "antaneen Norjalle odottamatonta tukea".

Aiemmin tällä viikolla selvisi, että Norjan sprinttimaajoukkueen valmentajalla Arild Monsenilla on koronatartunta. Keskiviikkona julkiseen tietoon tulivat olympialaisiin valittujen norjalaishiihtäjien Heidi Wengin ja Anne Kjersti Kalvån tartunnat, joiden myötä heidän osallistumisensa ensi viikolla käynnistyviin Pekingin kisoihin on uhattuna.

– Hyviä olympialaisia ei tule olemaan. Näyttää siltä, että tulee olemaan bingoa, kuka tulee Kiinaan, Jelena Välbe sanoi Norjan TV 2:lle.

Venäjän maajoukkue oli majoittunut Italian Seiser Almissa samassa hotellissa Norjan maajoukkueen kanssa. Venäjän leirissä koettiin epävarmuutta norjalaisvalmentaja Monsenin maanantaisen positiivisen testituloksen jälkeen.

– Uutiset tulivat meille järkytyksenä. Meistä tuntui, että on oikein löytää uusi majoituspaikka, Venäjän maajoukkuevalmentaja Juri Borodavko sanoi.

Venäjän maajoukkue vaihtoi pienempään hotelliin lähettyvillä.

– Täällä on vähemmän ihmisiä. Toivon nyt, ettei kukaan muu ole saanut tartuntaa, tilanne kahden norjalaishiihtäjän kanssa on todella surullinen.

Välbe: Olympialaisia olisi ollut parempi lykätä vuodella

Norjan maastohiihtojoukkueen johtaja Espen Bjervig on viestinyt, että olisi ollut oikein lykätä Pekingin olympialaisia. Jelena Välbe puhuu samaa.

– Olisi ollut parempi lykätä kisoja vuodella toiveissa, että tartuntatilanne olisi parantunut. On totta kai liian myöhäistä. Kuvittele, että olisit yhtä epäonnekas kuin kaksi norjalaishiihtäjää, Välbe sanoi myötätuntoa "arkkivihollismaan" suuntaan osoittaen.

Norjan maajoukkuelääkäri Öystein Andersen kommentoi keskiviikkona, että on liian aikaista pohtia sitä, jäävätkö olympialaiset Wengiltä ja Kalvålta väliin. Päästäkseen Pekingiin tartunnan saaneiden hiihtäjien pitäisi antaa kaksi negatiivista koronanäytettä neljän päivän sisällä.

Olympialaisten ensimmäinen maastohiihtokilpailu hiihdetään ensi viikon lauantaina, 5. helmikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat