Norjan hiihtojoukkueella tuore hätäsuunnitelma, matkustusjärjestelyt menivät täysin uusiksi – "En ole uskaltanut laskea hintaa"

Olympialaisiin valittujen norjalaishiihtäjien koronavirustartunnat ovat saaneet Norjan joukkueen muuttamaan matkustusjärjestelyitään. Norjan hiihtomaajoukkue aikoo lentää yksityislennoilla Pekingiin, kertoo NRK.

NRK:n mukaan Norjan miesten maastohiihtojoukkueen on määrä lentää yksityislennolla ensin Italiasta Norjaan, josta tie vie lopulta toisella yksityislennolla Pekingiin. Naiset lentävät Pekingiin suoraan Sveitsin Zürichistä. Norjan hiihtomaajoukkueen johtaja Espen Bjervig vahvisti asian NRK:lle.

Norjan olympiajoukkue on joutunut viime päivinä koronaviruspandemian kurittamaksi, sillä positiivisen testituloksen ovat antaneet sprinttivalmentaja Arild Monsen sekä tähtihiihtäjät Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvå ja Simen Hegstad Krüger.

NRK:n tietojen mukaan Norjan joukkueen uusi lentoaikataulu maksaa vähintään 300 000 Norjan kruunua (noin 30 000 tuhatta euroa).

– Olemme puhuneet tästä jo pitkään. Olemme kuunnelleet myös hiljattain kotiin lentäneiden valmentajien palautetta siitä, että lentokoneissa on ollut paljon ihmisiä. Katsoimme sen jälkeen heti vaihtoehtoja. Kun tartuntoja tuli lisää, emme enää voineet ottaa sitä riskiä, Bjervig kertoo NRK:lle.

– En ole uskaltanut laskea hintaa. Mutta tämä asia oli ratkaistava, Bjervig jatkaa.

Valmentaja Eirik Myhr Nossum hehkuttaa Bjervigin tekemää työtä.

– Uskon, että Espenin puhelin on ollut kuumana viime päivinä. Se, että hän on saanut tämän hoidettua, on järjettömän vaikuttavaa, Nossum sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat