Norjan hiihtomaajoukkueesta tulossa vielä lisää koronatapauksia? – Joukkuekaverit itkivät "sokkiviestistä"

Joukkuekaverit ovat itkeneet kuultuaan Norjan hiihdon olympiatoivoihin lukeutuneen Simen Hegstad Krügerin koronavirustartunnasta, kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK. Maajoukkuelääkäri Öystein Andersen sanoo, ettei olisi yllättynyt, jos koronatapauksia ilmenisi joukkueessa vielä lisää.

Pekingin olympialaisiin valituista norjalaishiihtäjistä positiivisen koronavirustestin ovat antaneet Krügerin lisäksi Heidi Weng ja Anne Kjersti Kalvå. Myös sprinttimaajoukkueen valmentajalla Arild Monsenilla on todettu koronatartunta.

Norjan valmentaja Eirik Myhr Nossum ruoti tilannetta tuoreeltaan ilmenneen Krügerin tartunnan jälkeen raskain mielin.

– Urheilun ulkopuolisille tämä voi kuulostaa typerältä, mutta tämä on valtavan surullista. Tämä vie niiltä meistä, jotka elävät tätä, pois paljon urheilun iloa, kun moista tapahtuu, Nossum kertoi.

Hän informoi Krügerin joukkuekavereita torstaina ennen lehdistötilaisuutta ja sen aikana. 

– Et näe usein aikuisia miehiä itkemässä toisten puolesta, Nossum sanoi "sokkiviestin" vastaanotosta.

– Mutta monet meistä ottavat tämän vakavasti.

Krüger on protokollan mukaisesti eristäytynyt. Maajoukkuelääkäri Öystein Andersen kertoo hänen voivan hyvin, eikä Krügerillä ole tällä haavaa oireita.

Andersen pelkää lähipäiviltä muuten pahaa.

– Voin sanoa, että en ole yllättynyt, jos ilmenee enemmän positiivisia testejä, valitettavasti, hän kommentoi.

Krügeriä pidettiin yhtenä Norjan vahvoista mitalikandidaateista Pekingin olympialaisiin. Hän on voittanut tällä kaudella kaksi henkilökohtaista maailmancupin osakilpailua, ja hän saavutti edellisissä talviolympialaisissa Pyeongchangissa 2018 kaksi olympiakultaa (yhdistelmäkilpailu ja viesti) sekä yhden -hopean (15 kilometriä vapaalla). 

Pekingin olympialaiset käynnistyvät ensi viikon perjantaina. Krüger on 10 päivän karanteenissa Italiassa, eikä voi matemaattisesti Norjan hiihtojoukkueen johtajan Espen Bjervigin mukaan matkata Kiinaan ennen kuin 15 päivää on kulunut. Ainakin olympiakisojen alku on näin jäämässä tähdeltä väliin.

Lue myös:

    Uusimmat