Johannes Hösflot Kläbo otti ja lähti – Norjan supertähdeltä tiukka ratkaisu

Maastohiihdon supertähti Johannes Höftlot Kläbo on matkustanut yksin Italiasta kotimaahansa Norjaan, kertoo VG.

Ensi viikolla alkavissa Pekingin olympialaisissa kultatoivoihin lukeutuva Kläbo suuntasi tänään Italiasta Norjaan yksityislennolla, jota oli mahdollistamassa hänen yhteistyökumppaninsa Uno-X. 

– Me nostimme kätemme ja sanoimme, että jos on jotain, millä voimme osallistua, olemme valmiit. Norja tarvitsee kaikki sankarinsa Kiinaan, Uno-X:n GM Jens Haugland sanoi.

Kläbo oli saanut suoritettua suorittanut karanteenin Italian Seiser Almissa. Koko miesten joukkueen todettiin olleen lähikontaktissa positiivisen testituloksen viime sunnuntaina antaneen sprinttivalmentaja Arild Monsenin kanssa. 

Kläbo aikoo matkustaa Pekingiin olympialennolla maanantaina. Muu Norjan hiihtomaajoukkue on yhä Seiser Almissa.

– Oli hyvä tunne saada tietää, että testi oli negatiivinen torstai-iltapäivänä. Nyt aion jatkaa kaiken tekemistä sen eteen, että vältän tartunnan seuraavina päivinä ja viikkoina. On liian aikaista ottaa tätä kevyesti, Kläbo sanoi tiedotteessa.

Kläbon isä ja manageri Haakon kertoi, että hänen poikansa lennolle olisi ollut kiva saada seuraa muista hiihtäjistä, mutta joukkueen johto suositteli yhtä hiihtäjää kerralla pieneen koneeseen tartuntariskin minimoimiseksi.

– Muut mieshiihtäjät tulevat pääsemään kotiin turvallisesti huomenna. Olisi ollut parasta, jos me kaikki olisimme pystyneet matkustamaan kotiin samaan aikaan suuremmalla lentokoneella, mutta se ei ollut mahdollista, Haakon Kläbo perusteli.

Norjan mieshiihtäjistä Simen Hegstad Krüger on saanut koronatartunnan. Norjan naishiihtäjistä koronapositiivisiksi on todettu Heidi Weng ja Anne Kjersti Kalvå.

Lue myös:

    Uusimmat