Therese Johaugin suunnitelmat olivat liikaa Petter Northugille – "Yksi pieni virhe voi maksaa niin paljon"

Norjan entinen maastohiihtohuippu Petter Northug kritisoi Therese Johaugin toimintaa Pekingin talviolympialaisten alla. Johaug aikoo matkustaa ennen kisoja kotiin kumppaninsa Nils Jakob Hoffin luokse.

Norjan maastohiihtonaiset saapuvat Norjaan keskiviikkona Italian harjoitusleiriltä ja torstaina matka jatkuu kohti Pekingiä. Osa norjalaisurheilijoista eristäytyy lentokenttähotelliin ennen kisapaikalle lähtöä. Johaugilla on kuitenkin luvassa toisenlainen suunnitelma.

Ensimmäistä henkilökohtaista olympiakultaansa metsästävä Johaug matkustaa kotiin Hoffin luokse. Hoff aikoo ottaa varotoimenpiteenä kaksi pcr-testiä Johaugin tartuttamisen välttämiseksi.

Norjan TV2:n asiantuntijana toimiva Northug kritisoi Johaugin suunnitelmaa.

– Ryhmässä on tartunta (sprinttivalmentaja Arild Monsen antoi positiivisen testituloksen) ja nyt kyse on kontaktien minimoimisesta. Silloin on turvallisempaa olla yhden hengen huoneessa lentokenttähotellissa, Northug sanoi. 

Northugin mielestä urheilijoiden pitää tehdä kaikkensa kontaktien minimoimiseksi Norjassa vietettävän päivän aikana. Johaug on aiemmin sanonut, että hänen tulee olla erittäin itsekäs välttääkseen tartunnan.

– Jos on ollut varovainen tähän asti, niin se on vain tyhmää. Yksi pieni virhe voi maksaa niin paljon, Northug totesi. 

Norjan joukkueen matkasuunnitelma ei ole myöskään Northugin mieleen. Joukkue matkustaa minibusseilla Seiser Almista Müncheniin, josta he lentävät Norjaan ja viettävät päivän lentokentällä.

– Minun kohdallani kyse on siitä, että viettää mahdollisimman vähän aikaa lentokentillä ja vuorolennoilla. Norjalaista matkustusohjelmaa olisi pitänyt välttää, Northug sanoi. 

Pekingin talviolympialaiset käynnistyvät 4. helmikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat