Marit Björgen muisteli tunteikkaasti traagisesti menehtynyttä ystäväänsä: "Odotan vain sitä, että tapaamme uudestaan"

Norjan maastohiihtosuuruus Vibeke Skofterud kuollut 38-vuotiaana 0:20
Videolla kuvavideo Vibeke Skofterudistä.

Vibeke Skofterud menehtyi traagisesti yhdeksän kuukautta sitten vesiskootterionnettomuudessa. Maajoukkuetoveri ja ystävä Marit Björgen muisteli VG:lle menehtynyttä Skofterudia tämän nimeä kantavassa muistokilpailussa.

Björgen kertoo, että kulunut vuosi on ollut vaihteleva. Ensiksi Skofterud menehtyi ja sen jälkeen tämän vuoden maaliskuussa Björgenistä tuli äiti toisen kerran, kun hän synnytti pojan. 

– Olen saanut toisen pojan, silti muistelen edelleen Vibekeä. Emme viettäneet jatkuvasti aikaa yhdessä, mutta odotan vain sitä, että tapaamme uudestaan. Se on outoa, että hän on poissa, Björgen kertoo.

Norjan hiihtokuningatar Björgenin vanhempi poika kilpaili ensimmäistä kertaa. Björgeniltä kysyttiin, tietääkö hänen poikansa, että kuinka suosittu hän on.

– En tiedä, mutta hän on tottunut siihen. En usko, että hän reagoi hirveästi siihen enää, Björgen sanoo naurahtaen fanien jonottaessa nimikirjoituksia ja kuvia.

Björgen nousi urallaan talviolympialaisten kaikkien aikojen mitalitaulukon ykköseksi. Björgen voitti urallaan viisitoista olympiamitalia (8 kultaa, 4 hopeaa, 3 pronssia). MM-kisoissa norjalainen on napannut 26 mitalia, joista peräti 18 on kultaisia.

Lue myös:

    Uusimmat