Entinen NHL-pelaaja pyysi alaikäisiä tyttöjä lähettämään kuvia – halusi nähdä rinnat: "Oloni oli järkyttynyt"

12-vuotiaan tytön seksuaaliseen tekoon pakottamisen tunnustanut yhdysvaltalaisjääkiekkoilija Reid Boucher on pyytänyt myös alaikäisiä tyttöjä lähettämään kuvia, selviää The Athleticin jutusta.

Nykyään KHL:ssä Lokomotiv Jaroslavlissa pelaava entinen NHL-kiekkoilija Boucher tunnusti hiljattain yli kymmenen vuoden takaisen seksuaalirikoksen, jossa häntä epäillään 12-vuotiaan tytön pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Nyt 28-vuotias Boucher oli tapahtumahetkellä 17-vuotias ja kuului Yhdysvaltain jääkiekkoliiton juniorimaajoukkueen kehitysohjelmaan ja asui rikokseen syyllistyessään tytön perheessä.

The Athletic kertoo myös Boucherin pyytäneen alaikäisiltä tytöiltä kuvia. Sivusto on saanut todistusaineistona haltuunsa viestejä, joita Boucher oli lähettänyt, ja se on haastatellut osallisia.

Yhdessä tapauksessa vuonna 2014 silloinen 21-vuotias Boucher oli pyytänyt kuvia kuvia 15-vuotiaalta kanadalaistytöltä. Tyttö oli nähnyt Boucherin kaksi vuotta aiemmin lounaalla, jolla oli ollut jääkiekkoilijoita, ja hän oli lisännyt pelaajia kaveriksi Facebookissa.

Kaksi vuotta myöhemmin Boucher oli laittanut tytölle puolen yön aikoihin viestiä Facebookissa ja kysynyt tämän ikää. Kun 15-vuotias tyttö oli kertonut ikänsä, Boucher sanoi tämän näyttäneen vanhemmalta ja valitti, että tämä oli "liian nuori tekemään" asioita, joita hän kysyisi, kuten lähettämään kuvia Snapchatin kautta.

Tyttö oli samaa mieltä, että hän oli liian nuori. Kaksi viikkoa myöhemmin Boucher kuitenkin laittoi uudestaan viestiä yöllä ja kysyi, olisiko vastaus yhä ei. Tyttö ilmoitti, ettei hänen ikänsä ollut muuttunut.

Nykyisin 22-vuotias nainen kertoo, etteivät kyseiset Facebook-viestit tuntuneet silloin "isolta jutulta". Hän ajattelee kuitenkin toisin nykyään, sen jälkeen kun Boucher myönsi syyllisyyteen 12-vuotiaan tytön pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Kanadalaisnainen sanoo haluavansa ihmisten tietävän, että Boucher on yrittänyt saada kuvia häneltä, kun hän oli alaikäinen, koska hänen mukaansa moinen käytös ei katoa.

Pyysi kuvia rinnoista

Toisessa tapauksessa Boucher lähetti 17-vuotiaalle newjerseyläistytölle tammikuussa 2014 Facebook-viestejä, joissa hän pyysi tätä lähettämään kuvia rinnoistaan Snapchatissa. Boucher oli hyväksynyt tytön Facebook-kaverikseen aikoina, jolloin hänet oli varattu New Jersey Devilsiin vuonna 2011. Tyttö oli The Athleticin mukaan muodostanut Facebook-kaveruuksia kaveriensa kanssa usein uusiin varauksiin.

Tyttö ilmoitti Boucherille, ettei hän halua lähettää itsestään mitään kuvia. Eräässä vaiheessa keskustelua Boucher oli pyytänyt, ettei tyttö puhuisi julkisesti heidän keskustelustaan.

Tytön mukaan Boucher ei ollut kysynyt hänen ikäänsä, eikä hän kertonut olleensa 17, kun kieltäytyi kuvien lähettämisestä. Tytön mukaan hän tunsi olonsa "hämmentyneeksi, vastenmieliseksi ja järkyttyneeksi".

– Se sai tuntemaan, että hän tiesi, että hän hyötyisi jostain minun kaltaisestani.

Asianajaja puolustaa

Boucherin puolustusasianajaja Pamella Szydlak kommentoi tapahtumia sähköpostitse. Hän viittasi siihen, että niistä on useita vuosia aikaa.

– Sen perusteella, mitä minulle on kerrottu, näitä syytöksiä tutkittiin eikä niillä katsottu olevan arvoa. Kumpikaan henkilö ei mennyt polisiin pakeille vuonna 2014. Mikä tärkeämpää, Reid Boucher on tänä päivänä täysin eri persoona kuin hän oli monia vuosia sitten, asianajaja kirjoitti.

Boucherilla on historiassaan 133 pelattua NHL:n runkosarjaottelua tehopistein 20+22=42. Hän on pelannut NHL-otteluita New Jersey Devilsissä ja Vancouver Canucksissa.

Lue myös:

    Uusimmat