Ex-NHL-pelaaja tunnusti 12-vuotiaan hyväksikäytön – uhri järkyttyi syytteen lieventämisestä

Nykyisin KHL:ssä Lokomotiv Jaroslavlia edustava amerikkalaiskiekkoilija Reid Boucher on tunnustanut yli kymmenen vuoden takaisen seksuaalirikoksen, jossa häntä epäillään 12-vuotiaan tytön pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Pitkän vankeustuomion sijaan hän on kuitenkin pääsemässä ehdonalaisella.

Nyt 28-vuotias Boucher oli tapahtumahetkellä vielä 17-vuotias. Hän kuului Yhdysvaltain jääkiekkoliiton juniorimaajoukkueen kehitysohjelmaan ja asui rikokseen syyllistyessään tytön perheessä. Asiasta kertoo Detroit Free Press.

Boucheria syytettiin alun perin ensimmäisen asteen seksuaalirikoksesta, joka olisi voinut johtaa Michiganin osavaltiossa jopa 25 vuoden vankeustuomioon, mutta joulukuussa oikeus myönsi Boucherille mahdollisuuden sovitteluun.

Vastaajan vetoomus johti lopulta syytteen lieventämiseen kolmannen asteen seksuaalirikokseksi. Vaikka kiekkoilija tunnusti olleensa seksuaalisessa kanssakäymisessä selvästi alaikäisen tytön kanssa ja käyttäneensä tätä kahdesti seksuaalisesti hyväksi, syyttäjä näki hänen oman ikänsä ja tapahtumasta kuluneen ajan lieventäviksi asianhaaroiksi.

Nyt 23-vuotias uhri kertoo järkyttyneensä päätöksestä. Hän ajautui hyväksikäytön seurauksena itsetuhoisuuteen ja päihdekierteeseen.

Kiristys johti hyväksikäyttöön

Boucher oli uhrin mukaan aluksi kiusannut häntä soittamalla seksuaalista sanastoa sisältänyttä musiikkia, mutta lopulta alkanut kiristää tyttöä löydettyään tämän kuvaamia tanssivideoita tietokoneelta. Boucher yllytti tyttöä juomaan alkoholia ja pakotti tämän kahdesti myös suuseksiin.

Ensimmäisen hyväksikäytön jälkeen Boucher kiristi uhria edelleen tapauksen paljastamisella, mikä johti toiseen hyväksikäyttöön.

Uhri oli kertonut tapahtumasta ystävilleen, joista yksi vei asian perheen vanhempien tietoon. Boucher lähetettiin pois perheestä maaliskuussa 2011, mutta asiasta tehtiin rikosilmoitus vasta viime vuonna. Tyttö vahvisti tapahtuneen perheelleen vasta ollessaan 15-vuotias.

Hän kertoo ajautuneensa lääkkeiden ja alkoholin sekakäyttökierteeseen. Itseään viillelleellä tytöllä todettiin traumaperäinen stressihäiriö.

Varattiin samana vuonna NHL:ään

Myös USA:n jääkiekkoliitto sai tiedon Boucherin pois lähettämisestä. Tuolloinen varatoiminnanjohtaja Scott Monaghan muistaa pelaajan siirtämisen perheen kodista, muttei kertomansa mukaan tiennyt asian vakavuudesta.

Boucher pelasi vielä samana kevään alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Kesällä hänet varattiin New Jersey Devilsin NHL-organisaatioon, jossa hän pelasi neljän kauden ajan ennen siirtoaan Vancouver Canucksiin. Hyökkääjä siirtyi 133 NHL:n runkosarjaottelun jälkeen KHL:ään Avangard Omskiin vuonna 2020.

Venäjällä edelleen, nyt Lokomotiv Jaroslavlissa pelaavan Boucherin on määrä saada tuomionsa 31. tammikuuta. Oikeus langettaa pelaajalle todennäköisesti vain ehdonalaisen tuomion, jonka rikkominen voi toki johtaa 15 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Lue myös:

    Uusimmat