Mainos

Thaimaan "Kuoleman saaren" murhista tuomittujen äidit yrittävät anoa lapsilleen kuninkaallista armahdusta – "Älkää tappako heitä"

Thaimaan Koh Taon turistimurhista kuolemaantuomittujen miesten äidit yrittävät viimeisenä keinonaan anoa maan kuninkaalta armahdusta lapsilleen. 

Maailman huomio kiinnittyi vuonna 2014 Thaimaan Koh Taon turistisaarelle, kun kaksi brittiläistä reppureissaajaa löytyi raa'asti murhattuina rannalta.

Teoista tuomittiin kuolemanrangaistukseen kaksi Myanmarista Thaimaahan muuttanutta miestä. Tuomiota ei ole vielä pantu täytäntöön, minkä vuoksi miesten läheiset yrittävät nyt viimeisenä keinonaan saada maan kuningas Rama X:n armahtamaan kuolemaantuomitut. 

Tuomittujen äidit puolustavat lapsiaan ja vannovat heidän syyttömyytensä puolesta. 

Tunnustivat pakon edessä

Brittituristit Hannah Witheridge, 23, ja David Miller, 24, löydettiin raa´asti surmattuina Koh Tao -saaren rannalta syyskuussa 2014.

Oikeuden mukaan Witheridge oli raiskattu ennen kuolemaansa, minkä jälkeen molemmat uhreista tapettiin päähän kohdistuneilla iskuilla. 

Teoista tuomitut Zaw Lin ja Win Zaw Htun myönsivät ensimmäisissä poliisikuulusteluissa syyllisyytensä, mutta myöhemmissä oikeuskäsittelyissä tuomitut ovat kertoneet tunnustaneensa murhat ainoastaan poliisin painostuksen alaisena. Miesten asianajajien mukaan poliisit kiduttivat tuomittuja ja heidät pakotettiin tunnustamaan rikokset. 

Vain kuninkaan armahdus voi pelastaa

Myös Zaw Linin ja Win Htunin vanhemmat ovat poikiensa syyttömyyden puolella. Miesten äidit matkustivat Myanmarista Bangkokiin viimeisenä yrityksenään vedota lastensa elämän puolesta anomalla heille armahdusta maan kuninkaalta.

Heidän toiveenaan on, että Zaw Linin ja Win Htunin kuolemanrangaistukset muutettaisiin elinkautisiksi vankeuksiksi. 

– Älkää tappako poikaani. Poikani ei tehnyt sitä, minun lapseni ei tappanut heitä. Palauttakaa heidät meille, olkaa kilttejä, toisen tuomitun äiti totesi Sky Newsin haastattelussa.

Elokuussa Thaimaan korkein oikeus päätti pitää miesten kuolemantuomion voimassa, joten heidän ainoa pelastuksensa on enää kuninkaan virallinen armahdus. 

– Poliisit pakottivat poikani tunnustamaan. Hän on syytön, miksi tällaista tapahtuu? Hänen isänsä tuli hulluksi kuultuaan tuomiosta, nyt hän on kuollut. Ehkä minä olen seuraava, tuomitun äiti jatkoi. 

Miehet tuomittiin kuolemaan vuonna 2015, ja tuomio pysyi samana myös valitustuomioistuimessa vuonna 2017. Myös korkeimman oikeuden mukaan miesten syyllisyys on todistettavissa rikosteknisen tutkimuksen ja todisteiden perusteella.

Thaimaan Koh Taon saari on saanut lempinimen "Kuoleman saari", sillä saarella on viime vuosien ajan sattunut useita kuolemantapauksia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja