Teuvo Hakkarainen esitti pedofiileille kastraatiota

Eduskunnassa ei tänään kuultu ensimmäistäkään soraääntä, kun kansanedustajat keskustelivat kansalaisaloitteesta, jossa vaaditaan lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten koventamista.  

Aloitteessa vaaditaan muun muassa lapsen törkeästä hyväksikäytöstä annettavan minimirangaistuksen nostamista kahteen vuoteen vankeutta. Tämä tarkoittaisi käytännössä sitä, että ehdolliset vankeusrangaistukset jäisivät pois ja vankeustuomiot olisivat aina ehdottomia.  

Samoin kansalaisaloitteessa halutaan nostaa minimirangaistuksia muista pedofiliarikoksista siten, että niistä jää aina merkintä tekijän rikosrekisteriin.  

Eduskunnan puhemiehelle syyskuussa jätetyn kansalaisaloitteen allekirjoitti viime vuonna reilut 58000 kansalaista. Kyseessä on yhdeksäs eduskunnan käsittelyyn toimitettu kansalaisaloite.  

Aihe tuntui olevan erityisen lähellä perussuomalaisten kansanedustajien sydäntä, sillä lähes joka toisen lähetekeskustelun puheenvuoron piti puolueen edustaja.  

Perussuomalaisten kansanedustajien mukaan pedofiliarikoksista annetut tuomiot ovat liian lieviä ja sellaisenaan "kansan oikeustajun vastaisia".  

-Ehdollinen vankeusrangaistus törkeistä lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista on yksinkertaisesti riittämätön. Ehdollinen vankeusrangaistus ei tunnu rangaistukselta lainkaan. Tarvitaan kovempi rangaistuksen pelotevaikute, Ville Tavio (ps.) sanoi.  

  
"Kuin murha, josta jää henkiin"  
  

Keskustelussa nousi esille myös se, että lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten vanhentumissäädöksiä tulisi muuttaa siten, että ne eivät vanhenisi koskaan, kuten eivät vanhene murhatkaan.  

Tätä esittivät etenkin Sari Essayah (kd.) ja Tuomo Puumala (kesk.).  
Puumalan mukaan vanhentumissäädösten muuttamiselle olisi aihetta, sillä pedofilian uhrit ovat kuvanneet usein kokemuksiaan kuin murhaksi, josta jää henkiin.  

Perussuomalaisten riveistä kuultiin värikkäämpiä ehdotuksia, kun Pentti Oinonen ja Teuvo Hakkarainen esittivät lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön syyllistyneiden kastraatiota.  

Hallituksen puolesta kansanedustajille vastannut työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) lupasi edistää vanhentumissäädösten muutosta, mutta ei kommentoinut Oinosen ja Hakkaraisen kastraatioehdotuksia. 

Aloite etenee seuraavaksi eduskunnan lakivaliokunnan käsiteltäväksi.

Lue myös:

    Uusimmat