Mainos

Testi: Oletko metroguru? Tunnista asemat kuvista

Oranssi metrojuna on sujutellut Helsingissä jo 35 vuoden ajan. Tänään vuosien odotus päättyi, kun metrolla pääsee myös Helsingin Lauttasaareen ja kauas Espooseen.

Mutta kuinka tuttuja sinulle ovat uudet ja vanhat asemat? Uudella rataosuudella on kahdeksan ja vanhalla 17 asemaa. Oheisella testillä voit kokeilla, tunnistatko asemia niiden ulkonäöstä. Testin vaikeuttamiseksi olemme poistaneet kuvista asemien nimet.


Miten meni? Katso oikeat vastaukset täältä! Testi ei välttämättä toimi vanhemmilla mobiililaitteilla.

MTV Uutiset oli paikalla länsimetron ensimmäisellä matkalla Espoon Matinkylästä Vuosaareen aamulla kello 5.09.

Länsimetrojuhlat jatkuvat kello 10 Matinkylässä kauppakeskus Ison Omenan aukiolla. MTV lähettää tilaisuuden suorana verkkolähetyksenä. Tilaisuudessa Tapiolan koulun musiikkiluokkalaiset esittävät Länsimetro-musikaalin "Valoa tunnelin päässä".

Nimi on kuvaava, sillä kohti valoa on projektissa taivallettu kauan. Hankesuunnitelman mukaan länsimetron piti kulkea syksyllä 2014. Virallista starttia kaavailtiin kuitenkin elokuulle 2016. Mainoskampanjat ehdittiin jo julkaista, mutta kesäkuussa 2016 lukuisat tekniset ongelmat siirsivät länsimetron starttia vuodella 2017.

Vielä vuosi sitten länsimetron uskottiin aloittavan huhtikuussa 2017, mutta vielä löytyi puoleksi vuodeksi syitä siirtää starttia.

​​​​​​​

2:03

7:18

3:07

8:55

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.