Näe länsimetron uudet asemat ensimmäisten joukossa – tällaisia ovat nyt koekäytössä olevat viisi viimeistä asemaa

Näe Länsimetron uudet asemat ensimmäisten joukossa – tällaisia ovat viisi viimeistä asemaa 4:26

Länsimetron rakentamisen loppusuora häämöttää ja viisi viimeistä asemaa ovat jo koekäytössä. Viiden jälkeen ohjelma kävi katsomassa, miltä niillä näyttää.

Metrolinjan laajentaminen Helsingistä Espooseen aloitettiin vuonna 2009 ja rakentaminen viivästyi eri syistä vuosien varrella. Hanketta ovat hidastaneet muun muassa epärealistiset aikataulut sekä hankkeen ja kustannusten kasvaminen matkan varrella.

Ensimmäiset länsimetron pysäkit avattiin reilut neljä vuotta sitten. Tuolloin pysäkeillä oli suorastaan kansanjuhlan tuntua, kun ihmiset tulivat paikalle ihmettelemään asemia.

Tunnelmia aamun ensimmäiseltä vuorolta Länsimetrosta 4:16
Katso myös, millaiset olivat tunnelmat aamun ensimmäisellä Länsimetron vuorolla 18. marraskuuta 2017, kun rataosuus Matinkylästä Ruoholahteen avattiin.

Nyt linjan viisi viimeistä pysäkkiä on koekäytössä ja ne luovutetaan liikennöitsijälle HSL:lle tämän vuoden aikana. Yleisölle pysäkit aukeavat näillä näkymin ensi vuoden puolella.

Jokaisella asemalla on otettu huomioon maanpäällisen kaupunginosan erityisluonne taiteen keinoin. Esiemrkiksi Finnoon asemalla taide ammentaa alueen lintukosteikosta, Kaitaalla teemana on puolestaan ihmisten juurtuminen rakenteilla olevaan alueeseen.

MTV Uutiset kävi tutustumassa vielä koekäytössä oleviin asemiin. Katso video jutun yläpuolelta!

Lue myös:

    Uusimmat