Mainos

Nämä seikat huolettavat länsimetron aloituksessa: "Voi olla, että osalle matkustajista tulee pettymys"

7:18

Länsimetron hallituksen jäseneltä Jyrki Kasvilta ja HSL:n joukkoliikenneosaston johtajalta Tero Anttilalta kysyttiin aamun Huomenta Suomessa, mikä länsimetron liikennöinnin aloittamisessa huolettaa eniten.

Viime perjantaina kuultiin kauan odotettu ilouutinen, kun pahasti myöhästyneen länsimetron ilmoitettiin aloittavan matkustajaliikenteen ensi lauantaina. Tulikoetta tullaan vahtaamaan tarkasti ja paljon töitä on yhä tehtävänä.

– Miten saamme syöttöliikenteen ja metroliikenteen pelaamaan yhteen? Toimivatko pysäköintilaitokset ja bussiterminaalit? Pääsevätkö ihmiset kulkemaan sujuvasti? Varmasti joudumme tekemään hienosäätöä, kun näemme, miten ihmiset oikeasti toimivat, länsimetron hallituksen jäsen Jyrki Kasvi sanoo.

HSL:n joukkoliikenneosaston johtaja Tero Anttila muistuttaa, että moni metroon liittyvä asia on yhä keskeneräinen, vaikka oranssi tuubi kohta jo kulkeekin.

8:55

– Metro on saanut aikaan Espoossa ja myös Lauttasaaressa kaupunkirakentamista. Esimerkiksi Tapiolan keskusta ei ole vielä valmis ja tämä tulee aiheuttamaan vaikeuksia liityntäliikenteelle: busseille ja kävelyliitynnälle.

– Voi olla, että metron pettymys tulee osalle matkustajista alkuvaiheessa sitä kautta, että kävely-yhteydet eivät toimi, Anttila sanoo.

Anttila kuitenkin sanoo uskovansa, että tyytyväisyys metroon paranee jatkuvasti sen myötä, kun rakennukset asemien ympärillä valmistuvat. 

Koko länsimetrokeskustelun voit katsoa pääkuvan videolta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.