Testasimme supernopean tavan siivota – tarvitset vain kolme minuuttia: "Huomattava ero"

Testasimme"minuuttisiivouksen"– tarvitset vain 3 minuuttia 0:37
Testasimme minuuttisiivouksen! Katso, millainen tulos saatiin aikaan muutaman minuutin tehosiivouksella.

Testasimme minuuttisiivouksen, jossa kotia siivotaan vain muutaman minuutin ajan. Katso tulos!

Kolmen minuutin siivousniksi kuulostaa liian helpolta ollakseen totta. Ajatuksena on kävellä omassa kodissa ympäriinsä kolmen minuutin ajan, poimia mukaansa väärään paikkaan eksyneitä tavaroita ja viedä ne paikalleen, kertoo Insider.

"Kolmeen minuuttiin pystyvät myös kiireisimmät"

Niksi ei varsinaisesti ole uusi, mutta se on löytänyt somesta uusia yleisöjä.

– Kolmeen minuuttiin pystyvät myös kiireisimmät ihmiset, lifestyle-toimittaja Taryn Williford kommentoi.

Näin "minuuttisiivoat"

Minuuttisiivouksen idea on yksinkertainen: kun pintoja siivoaa hieman joka päivä, sotku ei koskaan pääse kasvamaan suuriin mittoihin eivätkä vesilasit, kahvimukit tai postit ehdi kasautua pinoiksi.

Lyhyen siivousajan vuoksi minuuteista täytyy ottaa kaikki irti. Ajan ei toki tarvitse olla tasan kolme minuuttia; sen voi myös vapaasti arvioida.

Willifordin mukaan siivous kannattasi ajoittaa aamuun tai iltaan; lisäksi hän kantaisi mukanaan "siivouslaatikkoa", jossa tavarat voi kantaa omille paikoilleen. 

Testasimme minuuttisiivouksen!

– Keittiön pöydän kaaos on pahentunut päivien mittaan tasaiseen tahtiin, joten se oli täydellinen kohde muutaman minuutin siivoukselle. Siivosin vauhdikkaasti ja arvioin muutaman minuutin kestoisen ajan päässäni, testaaja kertoo.

– Muutaman minuutin siivous loi huomattavan eron. Nyt itse asiassa vähän hävettää, koska pöydän siivoaminen kuntoon vei oikeasti todella vähän aikaa, mutta silti sitä ei ole tullut tehtyä.

Katso siivoustulos yllä olevalta videolta!

"Vietin kolme minuuttia poimien väärässä paikassa olevia esineitä..."

Myös Insiderin toimittaja Joey Hadden päätti testata niksiä omassa kodissaan. Hän valitsi siivottavaksi alueeksi työhuoneensa ja otti aikaa puhelimensa avulla.

– Vietin seuraavat kolme minuuttia poimien väärässä paikassa olevia esineitä ja panemalla ne oikeille paikoilleen. Aloitin poimimalla kaikki tyhjät lasit ja purkit ja viemällä ne keittiöön, Joey kuvaa.

Joey hehkuttaa niksiä toimivaksi: hänen mukaansa kodin nopea siivous toi välitöntä tyydytystä.

– Olin yllättynyt siitä, miten paljon paremmalta tuntui työskennellä, kun olin siivonnut pöytäni kolmessa minuutissa. Se oli todellakin pikaisten kotitöiden arvoista, ja aion tehdä tästä tavan itselleni.

Lähteet: Insider.com

Lue myös:

    Uusimmat