Teslan päivitys vihjaa: Menevätkö nämä Suomessa tärkeät ominaisuudet maksumuurin taakse?

Kannattaako nyt ostaa sähköautoa? Ota nämä asiat huomioon 0:48
KATSO MYÖS: Kannattaako nyt ostaa sähköautoa?

Tunnettu hakkeri löysi vihjeitä autovalmistajan mahdollisista suunnitelmista uuden laiteohjelmiston tiedoista, yhdysvaltalainen Insideevs-sivusto kertoo.

Tesla saattaa tulevaisuudessa asettaa Model 3:n ominaisuuksia maksumuurin taakse.

Sivuston mukaan etupenkkien lämmittimet ja lämmitetyt tuulilasinpyyhkijät ovat vaarassa tulla maksullisiksi ominaisuuksiksi.

Tesla-paljastuksista tunnettu hakkeri, nimimerkki GreenTheOnly, sanoo sivuston mukaan löytäneensä todisteita suunnitelmista tuoreen 2023.38.8.-ohjelmistopäivityksen tiedoista.

On mahdollista, että Tesla ei ikinä aseta ominaisuuksia maksumuurin taakse, mutta hakkerin mukaan mahdollisuus on koodattu osaksi päivitystä. Ei ole myöskään tietoa siitä, missä maissa ominaisuudet rajattaisiin.

Maksumuureja ennenkin

Aiemmin Tesla on asettanut niin ikään Model 3:n jalkatilan valot ja akun lisätehon maksumuurin taakse. Jälkimmäinen rajoitus koski myös Teslan Model S ja Model X -malleja.

Model 3:n lämmitettyjen takapenkkien maksuista Tesla taas luopui vuonna 2022.

Insideevs-sivusto arvioi, että Teslan tavoite voi olla saada pudotettua Model 3:n hintaa entisestään, kuitenkin säilyttäen mahdollisuuden lisätienesteihin ajoneuvon myynnin jälkeen.

Lähde: Insideevs

Lue myös:

    Uusimmat