Teslan Cybertruckista tulossa arkinen näky: 200 000 ennakkotilausta sisässä – Suomessakin pitkälti toista sataa

1:15
Tesla Cybertruck on käsittämättömän näköinen pickup.

Jos järkytyit Teslan Cybertruck-avolavamallin ulkonäöstä, nyt on korkea aika ryhtyä totuttelemaan.

Harva julkistus on pistänyt automaailmaa niin sekaisin kuin mitä Teslan Cybertruck teki perjantaiaamuna. Harva auto on myöskään jakanut ihmisten mielipiteitä yhtä vahvasti.

Cybertruck näyttää siltä kuin se olisi repäisty suoraan 1980-luvun tieteiselokuvan dystooppisesta maailmasta, ja se on ollut monelle liikaa. Autoa on haukuttu, pilkattu ja kauhisteltu.

Soraäänien vastapainoksi se on kuitenkin herättänyt myös suurta ihastusta – ja mikä tärkeintä Teslan kannalta – aitoa kiinnostusta.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk vahvisti viikonloppuna, että Cybertruckia "tilattiin" ensimmäisen 48 tunnin aikana 146 000 kappaletta. Lainausmerkit siksi, että jonotuslistalle pääsee 100 dollarin maksulla, joka palautetaan, mikäli autoaan ei lopulta haluakaan sitovasti tilata. Kyseessä on joka tapauksessa vahva aloitus yhdelle aikamme erikoisimmista tuotantoautoista.

Cybertruck tulee markkinoille kolmena eri versiona. Ostaja voi valita yhden, kahden tai kolmen sähkömoottorin mallin. Tällä hetkellä suosituin on ollut Muskin mukaan kahden moottorin versio.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Sunnuntai-iltaan mennessä tilauksia oli tehty jo noin 190 000, ja tämän artikkelin julkaisuhetkellä 200 000:n rajapyykki on suurella todennäköisyydellä ylitetty.

Auto ei ole jäämässä harvinaisuudeksi Suomenkaan teillä, sillä Tesla Club Finlandin Facebook-ryhmässä yli 160 ryhmäläistä on jo ilmoittanut tehneensä ennakkotilauksen.

Cybertruckin karvalakkimallin tuotanto käynnistyy Teslan mukaan loppuvuodesta 2021. Sen sijaan kolmen moottorin lippulaivaversion vuoro tulee vasta vuoden 2022 lopulla.

Lähteet: Elon Musk (Twitter), Tesla Club Finland (Facebook)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja