Mainos

Teslalla ajettiin jälleen Yhdysvaltain poikki – uusi ennätys syntyi

Teslan sähköautoilla on ajettu Yhdysvaltain rannikolta toiselle jo pariinkin otteeseen. Edellinen ennätys parani nyt useilla tunneilla.

Kaverukset Jordan Hart ja Bradley D’Souza lähtivät Redondo Beachistä, Kaliforniasta Model S -mallin Teslalla ja suuntasivat matkansa kohti Yhdysvaltain itärannikkoa. He saapuivat New York Cityyn vain 51 tuntia 47 minuuttia myöhemmin ja tekivät uuden ennätyksen mantereen poikki ajamisessa sähköautolla. Miesten mukaan he paransivat ennätystä noin neljällä tunnilla.

Hart ja D’Souza twiittasivat matkan varrelta ja julkaisivat kuvia matkan varrelta dokumentoidakseen matkansa ja vahvistaakseen sijaintinsa. Viralliset valvojat allekirjoittivat matkan alku- ja loppupäässä asiakirjat, jolla vahvistettiin matkan alkamisen ja päätymisen ajankohdat. Ennätysyrityksestä tallennettiin myös aikaleimalla varustettua video- ja kuvamateriaalia.

Matkan suurimpia haasteita oli laskelmoida milloin kannattaisi pysähtyä syömään, ja milloin auton ilmastointia kannatti pitää päällä. Ilmastointi olisi voinut kuluttaa auton akun tyhjäksi ennen aikojaan, jos sitä olisi pidetty jatkuvasti päällä.

Uuden ennätyksen tekemisessä oli haasteena sekin, että Hartin ja D’Souzan käyttämä ajoneuvo ei ollut yhtä hyvin varusteltu kuin edelliseen ennätykseen käytetty Tesla, jossa oli muun muassa tehokkaampi akku.

– Meillä oli onnea, sillä emme kohdanneet yhtäkään ruuhkaa ja vain muutaman minuutin verran huonoa ajokeliä, Hart kertoi teknologiasivusto The Vergen haastattelussa.

Lisäksi he saapuivat New Yorkiin 4. heinäkuuta, joka on juhlapyhä Yhdysvalloissa. Kaupungissa ei ollut silloin juurikaan liikennettä.

Kaksikko lähti ennätysyritykseen kerätäkseen rahaa hyväntekeväisyyteen ja lisätäkseen tietoisuutta ihmiskaupan uhrien hyväksi. He keräsivät yhteensä 50 lahjoitusta, joista kertyi yhteensä muutaman tuhannen dollarin potti. Heidän mukaansa summa jäi hieman alle tavoitteen.

Lähde: The Verge


---

2:09

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.