Täysin järjetöntä ja totaalisen laitonta, mutta ennätys se on tämäkin: Kolmikko ajoi New Yorkista Los Angelesiin reilussa 27 tunnissa – keskinopeus yli 160 km/h

Korostamme, että tällainen touhu on täysin laitonta puuhaa.

Lakipykäliin ja liikenneturvallisuuteen välinpitämättömästi suhtautuvat autoharrastajat ovat jo vuosien ajan kisanneet siitä, kuka onnistuu ajamaan Yhdysvaltain itärannikolta länsirannikolle kaikkein nopeimmin.

Tuoreen ennätyksen takana oleva kolmikko, Arne Toman, Doug Tabbutt ja Berkeley Chadwick, päättivät laittaa vuonna 2013 tehdyn maailmanennätyksen uusiksi. Tuolloin Ed Bolian ja Dave Black asettivat silloiseksi ennätykseksi 28 tuntia ja 50 minuuttia.

Vuoden 2013 jälkeen ennätysyrityksiä on tehty tiettävästi kymmeniä, mutta 30 tunnin alittaneita autokuntia oli ennen Tomanin kipparoimaa kolmikkoa vain yksi.

Toman, Tabutt ja Chadwick aloittivat urakkansa sunnuntaina 10. marraskuuta New Yorkin Manhattanilta. Vain 27 tuntia ja 25 minuuttia myöhemmin kaverukset saapuivat Los Angelesin Redondo Beachille.

Tällä 4 546 kilometrin matkalla heidän keskinopeudekseen tuli täysin järjettömät 165,7 kilometriä tunnissa. Enimmillään heillä oli vauhtia 310 kilometriä tunnissa. Yleisellä tiellä.

Runsaasti valmistelua

Autoksi ennätysyritykseen valikoitui noin 700-hevosvoimaiseksi kiristetty Mercedes-Benz E63 AMG. Vaikka virallisissa Cannonball-kisoissa nähdään paljon Ferrareita, Lamborghineja ja muita superautoja, oli kolmikon tarkoituksena herättää mahdollisimman vähän huomiota.

Harmaan auton hiilikuituosat teipattiin korin värisiksi ja jopa punaiset jarrusatulat maalattiin, etteivät ne herättäisi huomiota.

Autoon iskettiin toinen polttoainetankki, jotta pysähdyksiä tarvitsisi tehdä mahdollisimman vähän.

Mersu varustettiin tutkanpaljastimilla, lämpökameralla sekä lentokoneista tutulla ACAS-järjestelmällä, jonka tarkoituksena on estää koneiden törmääminen ilmassa. Kolmikon Mersussa kaikki härvelit kuitenkin tähtäsivät vain ja ainoastaan siihen, etteivät he jää poliisin haaviin. ACAS asennettiinkin liikennettä valvovien ilma-alusten varalta. Lisäksi auton jarru- ja takavaloja varten asennettiin tappokytkimet.

Matkan varrella oli yhteensä 18 avustajaa, joiden tehtävänä oli pitää kolmikko tietoisena ruuhkista ja poliisien liikkeistä.

Yhden ajaessa ja toisen navigoidessa, oli kolmannen kaverin tehtävänä kiikaroida liikennettä poliisien varalta.

Kolmikon ennätyksestä on julkaistu 22-minuuttinen YouTube-video. Voit katsoa sen alta.

Lähde: Road & Track, VINwiki (YouTube)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja