Tämän takia Tesla hämmentää automaailmaa: Fanien parhaat ideat osaksi kaikkia valmistajan autoja

Tesla on monessakin mielessä hyvin epätavanomainen autovalmistaja, mutta ehkä kaikkein selvimmin se näkyy yhtiön tavassa kommunikoida faniensa ja asiakkaidensa kanssa. Monet yhtiön asiakkaista ja faneista ovat saaneet kehitysehdotuksensa läpi sosiaalisen median kautta.

Teslan toimitusjohtajalle Elon Muskille osoitettiin Twitterissä pari päivää sitten kehitysehdotus, joka sai kuin saikin myös Muskin itsensä huomion. Paul Franks esitti Muskille nöyrän toivomuksen, että auton ollessa pysäköitynä, siirtyisi kuljettajan istuin taakse ja ohjauspyörä nousisi ylös. Tämä vähentäisi Franksin mukaan ohjauspyörän kulumista, kun kuljettaja ei osuisi siihen yhtä herkästi.

Musk ymmärsi yskän ja vastasi Franksille, että hänen ehdottama ominaisuus tullaan lisäämään jokaiseen Teslaan jonkin tulevan järjestelmäpäivityksen yhteydessä. Ei ylimääräistä käyntiä huoltamolla, ei ylimääräistä rautaa. Ainoastaan automaattisesti verkon yli asentuva järjestelmäpäivitys. Erinomainen osoitus siitä, miten ketterästi tämä vielä toistaiseksi pieni autovalmistaja pystyy toimimaan.

Freddy Cupen-Ames päätti osallistua ideointiin ja ehdotti, että penkin voisi asettaa haluttuun asentoon jo ennen autoon nousemista. Tätäkin Musk piti hyvänä ideana ja ryhtyi ideoimaan vielä pidemmälle. Auto voisi Muskin mukaan tunnistaa jo ovea avatessa, kuka siihen on nousemassa – penkki ja ratti säätyisivät automaattisesti.

Andrew Doane puolestaan ehdotti Muskille, että kuljettajaprofiiliin tallentuisi ratin ja penkin lisäksi myös pääntuen asento. Musk kuittasi, että tämä tullaan toteuttamaan ja myönsi toisessa twiitissään sen olevan hölmöä, ettei Tesloissa ole ollut kyseistä ominaisuutta.

Tarinan varsinainen pihvi ei ole se, että Tesloihin on luvassa lisää ominaisuuksia. Huomionarvoista on se se, miten Tesla vastaa asiakkaidensa palautteeseen sosiaalisessa mediassa ja ilmoittaa, että näiden ideat pannaan täytäntöön. Toimintatapa on toisaalta omiaan aiheuttamaan harmaita hiuksia insinööreille, jotka oikeasti toteuttavat nämä toivomukset, mutta Musk pitänee asiakastyytyväisyyskyselyiden tuloksia tärkeämpinä. Ja tuloksethan vain paranevat, mitä enemmän tämä monien palvoma nero käy suoraa keskustelua faniensa kanssa.

***

14:45

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja