Näin Tesla tekee työmatkastasi helpomman

Tesla tekee monia asioita eri tavalla kuin perinteiset automerkit. Yksi iso ominaisuus on uusien varusteiden saaminen autoon nettipäivityksen avulla.

Teslan omistajien elämä on helppoa. Moni tuskailee uutta autoa ostaessaan pitkien lisävarustelistojen kanssa. Mitä ruksata listalta? Mitä tarvitsen? Teslan omistaja voi shoppailla lisävarusteita oman aikataulunsa mukaan.

Uusin päivitys koskee automaattiohjausta, jonka voivat ladata nyt kaikki Model S:n omistajat – kunhan autossa vain on tähän tarvittava ohjelmisto (Autopilot 7.0) sekä järjestelmät: siis tutka ja kamera edessä, 12 ultraäänisensoria 49 metrin kantamalla sekä erilaisia liiketunnistimia.

Lakipykälien mukaan kuljettaja on aina vastuussa ajoneuvostaan, ja tämä pätee tietysti myös Teslaan. Automaattiohjaus ei siis tarkoita vielä sitä, että kuski voi päästää kädet kokonaan irti ratista. Tesla kuitenkin osaa pitää auton omalla kaistallaan, vaihtaa tarvittaessa kaistaa sekä jarruttaa ja kiihdyttää autoa muun liikennevirran mukana – ja myös seisahtelevassa ruuhka-ajossa.

Uusi kätevä ominaisuus on esimerkiksi ruuhka-ajossa se, että kuski laittaa vain vilkun päälle, jonka jälkeen auto etsii automaattisesti sopivan raon liikenteen seasta sekä myös vaihtaa kaistaa itsenäisesti. Lisäksi Model S osaa nyt myös pistää itsensä parkkiin.

Tesla mahdollistaa myös facelift-päivitykset verkon kautta – tavallaan. Uuden softan avulla Model S saa uuden näkymän mittaristoon. Uusi toiminto on se, että auto kertoon, mitä kaikkea se tekee automaattisesti. Tämä tieto päivittyy näytölle reaaliajassa.

Itseään ohjaavat autot ovat yksi kuumimmista aiheista tällä hetkellä autoalalla. Lähes kaikki valmistajat kehittelevät tätä autoihinsa.

Lue myös:

    Uusimmat