Mainos

Tesla kolaroi linja-auton kanssa – "se ei ollut automaattiohjauksen syytä"

Saksalainen mies kolaroi tanskalaisen turistiryhmän linja-auton kanssa. 

Saksan poliisi kertoo, että Tesla-merkkinen henkilöauto oli onnettomuudessa linja-auton kanssa Ratzeburgissa, Saksassa.

Autovalmistaja Tesla kuitenkin kertoo, että törmäystä ei voitu välttää, sillä linja-auto kiilasi ohituksen jälkeen toiselta kaistalta auton eteen.

Auton kuljettaja kertoi autovalmistajalle onnettomuuden jälkeen, että onnettomuuden hetkellä kuljettajalla oli automaattiohjaus päällä. Tesla kuitenkin vakuuttaa, ettei automaattiohjauksella ollut osuutta onnettomuuteen.

– Asiakkaamme mukaan Autopilot toimi asianmukaisesti, eikä sillä ollut tekemistä onnettomuuden kanssa, Teslan edustaja kertoi lausunnossaan.

Saksan poliisi aikoo tutkia, miksi automaattiohjaus ei pystynyt estämään kolaria. Teslan kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa lievästi, mutta linja-auton matkustajat selvisivät kaikki naarmuitta.

Teslan automaattiohjaus julkaistiin noin vuosi sitten ja sen tarkoitus on avustaa kuljettajaa, muttei korvata sitä. Sovellus auttaa kuljettajaa esimerkiksi säilyttämään ajokaistansa.

Teslan Autopilot on saanut osakseen arvostelua sen jälkeen kun paljastui, että toukokuussa Floridassa Model S Tesla kolaroi automaattiohjauksen ollessa päällä. Kuljettaja kuoli onnettomuudessa.

Maailmalta on sen jälkeen kantautunut uutisia muistakin kuolonkolareista.

Toisaalta on raportoitu myös läheltä piti -tilanteista, joissa Teslan automaattiohjaus oli estänyt vakavaa onnettomuutta syntymästä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.