Mainos

Tesla-kuljettaja kuoli kolarissa Kiinassa – autopilotin osuutta tutkitaan

Tesla Model S oli osallisena kuolonkolarissa Kiinassa. Kyseessä on jo toinen kuolonkolari, jossa Teslan autopilotin uskotaan aiheuttaneen onnettomuuden.

Tesla törmäsi kadunlakaisukoneeseen, joka oli moottoritien reunassa Hongkongin alueella Kiinassa. Auton 23-vuotias kuljettaja menehtyi onnettomuudessa.

Kuljettaja oli lainannut auton isältään, auton varsinaiselta omistajalta. Puolen vuoden onnettomuustutkinnan jälkeen uhrin perhe haastoi Kiinan Teslan oikeuteen, vaatien autovalmistajaa ottamaan vastuun onnettomuudesta.

Paikallisen poliisin tutkimuksissa paljastui, että auto ei ollut jarruttanut ollenkaan onnettomuuden tapahtuessa. Autopilotin väitetään olleen päällä onnettomuuden aikaan, mutta Tesla ei ole tätä vielä pystynyt vahvistamaan, sillä yritys ei ole nähnyt onnettomuuden tietoja auton lokista.

Viimeisimpien tietojen mukaan onnettomuus tapahtui jo tammikuussa 2016, mikä tarkoittaisi sen olleen ensimmäinen Teslan itseohjaus-järjestelmään yhdistettävä kuolonkolari.

Floridassa, Yhdysvalloissa tapahtui toukokuussa myös kolari, jossa Teslan kuljettaja menehtyi autopilotin oltua päällä.

Syyskuussa Tesla ilmoitti uudesta tutkajärjestelmästä autoihinsa, jonka pitäisi parantaa muun muassa autopilotin hätäjarrutusominaisuuksia.

Lähde: Electrek

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.