Mainos

Tesla käytti "viimeisen mahdollisuutensa" tehokkaasti – löi tiskiin ennätysluvut

Sähköautovalmistaja kasvatti toimitettujen auton määrää reippaasti vuoden kolmannella neljänneksellä, kertoo Automotive News Europe.

Tesla on ilmoittanut toimittaneensa asiakkailleen edellisten kolmen kuukauden aikana yhteensä 24 500 ajoneuvoa.

Yhtiö pitää edelleen kiinni tavoitteestaan toimittaa 50 000 autoa vuoden toisella puolikkaalla, joten se uskoo pystyvänsä toimittamaan vuoden viimeisen kolmen kuukauden aikana saman verran autoja kuin ennätyksellisellä kolmannella neljänneksellä.

Edellisestä neljänneksestä kasvua tapahtui 70 prosenttia ja viime vuoden kolmanteen neljännekseen verrattuna huimat 111 prosenttia.

Toimitukset pitävät sisällään 15 800 Model S -mallia ja 8 700 Model X -mallia. Tesla ei kuitenkaan laske toimitetuiksi autoiksi esimerkiksi sellaisia, jotka eivät vielä ole ehtineet asiakkaille tai joiden paperityöt eivät ole täysin valmiita. Teslan mukaan näitä autoja on noin 5 500 ja ne lasketaan vasta vuoden viimeisen neljänneksen tulokseen.

Onnistuminen kriittisellä hetkellä

Toimitusjohtaja Elon Musk lähetti työntekijöilleen loppukesästä kirjeen, jossa hän korosti kolmannen vuosineljänneksen tärkeyttä. Muskin mukaan se olisi "viimeinen mahdollisuus vähään aikaan" näyttää sijoittajille, että yritys pystyy olemaan kannattava. Kirjeessään Musk kehotti työntekijöitään valmistamaan ja toimittamaan niin monta autoa kuin ikinä on mahdollista.

Teslan nykyinen tahti tarkoittaa 100 000 auton toimitusta vuodessa, mikä on viisi kertaa enemmän kuin kolme vuotta sitten. Tulevan Model 3:n myötä Tesla pyrkii nostamaan tuotantomäärän 500 000 autoon jo seuraavan kahden vuoden aikana.

0:17

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.