Mainos

Tesla teki satojen miljoonien tappiot – Elon Musk: "Nousimme helvetistä"

Sähköautovalmistaja teki kuluneella vuosineljänneksellä suuremmat tappiot kuin ennustettiin.

Tesla kertoi keskiviikkona odotettua heikommasta osavuosituloksestaan. Sähköautovalmistaja teki huhti–kesäkuussa tappiota yhteensä 293 miljoonan dollarin verran.

Satojen miljoonien dollarien tappioon vaikutti muun muassa se, ettei Tesla päässyt tavoitteisiinsa autojen toimituksissa. Se tavoitteli 17 000 toimitusta vuosineljänneksellä, mutta jäi reiluun 14 000 autoon.

Musk kertoi, että vuoden toisella puoliskolla valmistetaan yhteensä noin 50 000 Model X ja Model S -autoa. Halvemman Model 3:n tuotanto alkaa Teslan mukaan ensi vuoden lopulla.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk puhui varsin värikkäästi kertoessaan tuloksesta analyytikoille.

– Tämän vuoden ensimmäiset kuusi kuukautta olivat tuotannossa yhtä helvettiä.

– Onnistuimme kuitenkin nousemaan helvetistä kesäkuussa, ja nyt tuotantolinjat rullaavat. Osatoimittajat ovat enimmäkseen saaneet "shittinsä" kuntoon.

Musk myös uhkasi sekä alihankkijoita että oman organisaationsa työntekijöitä, jotka työskentelevät Model 3:n parissa, seuraamuksilla, jos he eivät pysy annetussa aikataulussa.

1:24

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.