Terveysasiantuntijat hehkuttavat Pokémon Go -peliä: "En ole koskaan nähnyt mitään sen tapaista"

Terveysasiantuntijat ovat innostuneet hehkuttamaan Pokémon Go -peliä, joka saa ihmiset liikkeelle sohvan nurkasta – tosin puhelintaan liian tiiviisti tuijottava pelaaja on altis onnettomuuksille. 

Pelisovellukset ajavat normaalisti pelaajan sohvan nurkkaan näpyttämään kännykkää, mutta nopeasti suosiota keräävä Pokémon Go vaatii pelaajalta fyysistä aktiivisuutta – pelaajan sijaintia ja kameraa hyödyntäen peli asettaa metsästettäviä hahmoja lähiympäristöön, minkä vuoksi pelaaja voi kävellä pitkiäkin matkoja.

– Kehityssuunta on kiinnostava. Teknologia ja peliala on pitkään yrittänyt lisätä fyysistä aktiivisuutta ja se on vaikuttanut moniin terveysongelmiin, toteaa Miriamin sairaalan painonhallintaan erikoistuneen tutkimuskeskuksen apulaisprofessori J. Graham Thomas Daily Mail -lehden haastattelussa.


Pokemon-hahmoja voi bongata mistä tahansa, jopa töistä!

Myös mielenterveyden parantamiseen keskittyvän Psych Central -sivuston perustaja lääkäri John Grohol hehkuttaa pelin vaikutuksia. 

– En ole koskaan nähnyt mitään sen tapaista. Tutkimukset ovat pitkään osoittaneet liikunnan positiivisia vaikutuksia mielenterveyteen ja vaikka Pokémon Go:n luojat eivät tehneet mielenterveyttä parantavaa peliä tarkoituksella, sen vaikutukset näyttäisivät olevan positiiviset. 

Myös suomalaiset ovat raportoineet sosiaalisessa mediassa pelin liikuttavista vaikutuksista. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Pokémon Go ei ole ensimmäinen tosielämää hyödyntävä peli, mutta se on ensimmäinen näin laajalti huomiota saanut. Pelin liikuttavia vaikutuksia voi seurata mitenpä muutenkaan kuin muiden sovellusten avulla – muun muassa Cardiogram ja FitBit -treenisovellukset ovat raportoineet selvät piikit liikunnan harrastamisen määrässä viime päivien aikana ja sosiaalisen median mukaan niin näyttäisi tapahtuneen myös Suomessa. 

Vaikka sovellus villitsee liikkumaan, sen on huomattu olevan myös vaarallinen – tiiviisti puhelintaan tuijottavat ihmiset eivät välttämättä huomioi liikennettä tai muuta ympäristöään, mikä on johtanut onnettomuuksiin ja loukkaantumisiin. 


Lähde: Daily Mail


MTV testasi hittipelin – näin sitä pelataan!


Lue myös:

    Uusimmat