Mainos

Pokémon Go villitsee maailmalla – MTV testasi hittipelin

Mobiilipeli Pokémon Go on noussut hetkessä maailmalla supersuosioon. Testasimme, miten hittipeli oikein toimii.

Kuka olisi arvannut, että Pokémonit nousisivat yllättäen, 20 vuotta alkuperäisen buumin jälkeen, himotuimmaksi mobiilisovellukseksi? Vastikään maailmalla julkaistu mobiilipeli Pokémon Go on noussut hetkessä supersuosioon. Pelin latauskertojen odotetaan muun muassa ohittavan lähipäivinä Twitterin.

MTV Digi pääsi seuraamaan mobiilipelejä paljon pelaavan Siljan pelaamista Helsingin Ilmalassa.

Peliä ei ole vielä julkaista Suomessa, mutta viimeisimmän tiedon mukaan se saattaisi saapua Suomen sovelluskauppoihin ”muutaman päivän sisällä”. Suosionsa vuoksi pelin julkaisu Euroopassa ja Aasiassa on viivästynyt.

Netistä löytyy kuitenkin paljon ohjeita ja linkkejä, joiden avulla peli voi jo ladata omaan puhelimeen. Esimerkiksi iPhone-käyttäjät pystyvät lataamaan pelin luomalla uuden Apple ID -tunnuksen.

Onko sinusta Pokémon-kouluttajaksi?

Pokémon Go on aktivoiva virtuaalipeli, jota pelataan älypuhelimelle ladattavalla sovelluksella. Peli hyödyntää pelaajan sijaintia ja kameraa. 

Mikä pelistä tekee niin koukuttavan?

– Olen nuoruudessani sekä katsonut Pokémon-tv-sarjaa että pelannut sitä Game Boylla, joten mobiilipeli osui ja upposi. Augmentent reality (suom. lisätty todellisuus) on aivan mahtava juttu! Silja kertoo.

Pokémonit tallustelevat pitkin katua ja niitä otetaan kiinni pokepalloin. Ideana on, että jokaisesta voi tulla Pokémon-kouluttajia – kuten alkuperäisessä 90-luvun animaatiossakin.

Lisätty todellisuus tuo hahmot katunäkymään, jota katsotaan puhelimen näytön kameran kautta. Täten hahmot näyttävät kuin seikkailevan itselle tutuissa maisemissa.

– Pokemonit voivat ilmestyä missä vain ja milloin vain. Itse otin yhden kiinni esimerkiksi työpisteeni vierestä.

Peli pistää liikkumaan, mutta pakottaa myös tuijottamaan puhelimen näyttöä tiiviisti – niin tiiviisti, että pelatessa voi helposti kävellä vaikka lyhtypylvääseen. Sovellus ilmoittaa pelaajalle lähellä olevista Pokémoneista ja neuvoo, mistä suunnasta niitä kannattaa lähteä etsimään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.