Terveellisempi ruokavalio helpoin keinoin? Pienilläkin asioilla voi olla suuri vaikutus

Jo pienetkin muutokset voivat tehdä suuren vaikutuksen ruokavalioosi.

Haluaisitko elää terveellisemmin, mutta suuret muutokset tuntuvat liian vaativilta? Näillä pienillä vaihdoksilla saat jo paljon aikaiseksi!

Syö hitaasti mieluummin kuin ahmien: Hidasta ja pureskele ruokasi kunnolla. Tutkimukset osoittavat, että ihmiset, jotka syövät nopeasti tulevat syöneeksi enemmän kilokaloreita kuin ruokansa hitaasti pureskelevat.

Syö pöydän ääressä mieluummin kuin television ääressä: Syöminen televisiota katsellen voi johtaa ylensyöntiin. Unohda monen asian tekeminen yhtä aikaa ja syö ruokasi keittiön pöydän ääressä.

Syö mieluummin aamupala kuin paina torkkunappia: Aamuisin voi olla suuri kiusaus painaa torkkunappia niin monta kertaa, ettei lopulta ehdi kuin juosta töihin. Nouse mieluummin heti kellon soitua ja syö rauhassa aamupala. Se saa aineenvaihdunnan liikkelle.

Juo kahvi mieluummin mustana kuin lisukkeilla: Jos päivän kofeiiniannos houkuttelee, juo kahvisi mustana. Erikoiskahveissa on hurjasti enemmän kilokaloreita, joten jos opit juomaan mustaa kahvia, säästät päivän kaloreissa roimasti.

Marinara mieluummin kuin valkokastike: Valkokastikkeessa on rutkasti marinaraa enemmän kilokaloreita, joten tee pastan seuraksi ensi kerralla tomaattinen marinara-herkku. Valkosipulista ja tomaatista saat paljon makua ruokaasi.

Pieni lautanen mieluummin kuin iso lautanen: Mitä isompaa lautasta käytät, sitä enemmän todennäköisesti kauhot ruokaa lautasellesi ja tulet syöneeksi enemmän.

Keitetyt kananmunat mieluummin kuin rasvassa paistetut: Kuka tarvitsee rasvaa heti aamusta? Kiehauta munat! Säästät kilokaloreissa ja saat silti proteiinipitoisen herkkuaamiaisen.

Syömäpuikot mieluummin kuin haarukka: Hidasta tahtia ja opettele syömään puikoilla. Se voi olla haastavaa, mutta etpä ainakaan tule ahmineeksi ruokaasi liian nopeasti.

Ruokaostoksilla käynti mieluummin kylläisenä kuin nälkäisenä: Jos menet ostamaan ruokaa vatsa nälästä kirkuen, ostoskoriin eksyy keksipaketti jos toinenkin. Mene ruokakauppaan vasta aterioinnin jälkeen, niin et sorru ylimääräisiin herkkuostoksiin.

Syömisen lopettaminen, kun olet kylläinen, mieluummin kuin lautasen tyhjentäminen: Kuuntele kehoasi. Lopeta syöminen, kun vatsasi on täynnä. Kaikki lautaselle jäänyt ruoka tarkoittaa sitä, että söit juuri vähemmän kilokaloreita kuin jos olisit tyhjentänyt lautasesi.

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Greatist

Lue myös:

    Uusimmat