Mainos

Terroristi Salah Abdeslam ei vieläkään sano sanaakaan - "Hän tulee hulluksi, olemme nähneet kuinka hän ajautuu pois"

Pariisin iskujen ilmeisesti ainoa eloonjäänyt tekijä Salah Abdeslam ei vieläkään suostu sanomaan mitään. Hän kieltäytyy vastaamasta kaikkiin kysymyksiin. Nyt hänen puolustusasianajajansa ovat päättäneet luopua tehtävästään.

Sekä perheensä että juristiensa mukaan Salah Abdeslam on sulkeutunut ja radikalisoitunut entisestään pidätyksensä jälkeen.

– Hän on nyt olemukseltaan parrakas, täysi fundamentalisti, vaikka vielä äsken hän oli nuorukainen Niken lenkkareissa, kuvailee belgialainen juristi Sven Mary hollantilaislehti De Volkskantille.

Nyt molemmat juristit ovat päättäneet luopua Abdeslamin puolustamisesta. Heidän mukaansa työ on mahdotonta.

– Emme usko, että hän tulee puhumaan. Hän tulee käyttämään oikeuttaan vaieta, kertoo juristi Frank Berton BFM tv-kanavalle.

Myös Salah Abdelsamin veli Mohamed on kehottanut Salahia puhumaan viranomaisille, mutta tuloksetta. Myös veljen mukaan Abdeslam on entisestäänkin radikalisoitunut.

Valvottuna yötä päivää infrapunakameroilla

Juristien mukaan Abdeslamin äärimmäiset karut olot vankilassa vahvistavat entisestään fundamentalistisia taipumuksia. Sven Mary kuvailee oloja "psykologiseksi kidutukseksi".

Abdeslamia pidetään eristyksissä ja häntä valvotaan videokameroin vuorokauden ympäri.

– Olemme nähneet kuinka hän vain ajautuu pois. Häntä seurataan koko ajan, öisin infrapunakameroilla. Se on tekemässä hänet hulluksi. Tämä on seurausta poliittisesta päätöksestä panna hänet jatkuvaan seurantaan, Berton kuvailee. Hänen mukaansa juuri täydellinen eristys saa Abdeslamin vaikenemaan.

– Todelliset uhrit ovat Pariisin iskujen uhrit. Heillä olisi oikeus saada tietää, Berton sanoo.

Heinäkuussa lakimiehet yrittivät vaatia eristykselle loppua, mutta vaatimus hylättiin "terrori-iskun erityisen luonteen" vuoksi sekä varotoimenpiteiden takia. 

Pariisin terrori-iskussa 13.11.2015 kuoli 130 ihmistä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.