Suorat sanat Pariisin terrori-iskujen pääepäillyn asianajajalta: ”Tyhmä kuin tuhkakuppi”

Pariisin terrori-iskuista epäillyn Salah Abdeslamin puolustusasianajaja on kuvaillut häntä ranskalaislehdelle ”kusipääksi”, joka on ”tyhmä kuin saapas”, kertoo Independent.

Pariisin terrori-iskuista epäiltyä Salah Abdeslamia edustanut belgialainen puolustusasianajaja Sven Mary on puhunut entisestä päämiehestään kovin sanoin ranskalaislehti Libérationille.

Hän luonnehti Abdeslamia muun muassa termillä ”petit con”, joka kääntyy suomeksi kusipääksi.

– Abdeslam oli pikkurikollisena aloittanut kusipää Molembeekistä, Mary kertoo Libérationille.

Hän lisää, että Abdeslam vaikuttaa ennemmin seuraajalta kuin johtajalta.

– Hän on älykäs kuin tyhjä tuhkakuppi. Täydellinen esimerkki videopelisukupolven edustajasta, joka kuvittelee elävänsä videopelissä. Ja hän onnistui kavereidensa kanssa tahraamaan kokonaisen uskonnon maineen, Mary tilittää.

Aiemminkin radikalisoituneita islamisteja edustanut Mary totesi, että todennäköisesti Abdeslam radikalisoitui internetissä eikä hänellä ole todellista islamin tuntemusta.

Abdeslamin puolustusta johtaa Ranskassa ansioitunut ranskalainen asianajaja Frank Berton, joka on kertonut ottavansa Maryn mahdollisesti mukaan Abdeslamin puolustustiimiin myös Ranskassa.

Mary ei vielä tiedä, haluako hän pestin.

– Tämä puolustus tuo minulle vain vaikeuksia: kimppuuni on hyökätty muutamia kertoja, sanallisesti ja fyysisesti, hän sanoo Independentin mukaan.

Abdeslam on ainoa elossa oleva Pariisin terrori-iskuista epäilty. Terrori-iskuissa kuoli 130 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat