Mainos

Terrorismia sanoituksissaan ihannoiva rap-artisti on paennut Espanjasta - sai sanoituksista yli kolmen vuoden vankeustuomion

Espanjalainen rap-laulaja Josep Miquel Arenas, taiteilijanimeltään Valtonyc on paennut ulkomaille välttääkseen hänelle määrätyn kolmen ja puolen vuoden vankeustuomion. Asiasta kertoo El Pais -sanomalehti.

Valtonyc tuomittiin alun perin helmikuussa 2017 terrorismin ihannoinnista, kuningashuoneen herjaamisesta ja erilaisista kappaleiden sanoituksiin liittyvistä uhkailuista. Muusikko hävisi vetoomustuomioistuimessa ja hänelle annettiin kymmenen päivää aikaa ilmoittautua vankilaviranomaisille.

– Tänään on se päivä. Huomenna he koputtavat ovelleni ja vievät minut vankilaan. Vain muutaman laulun takia, hän kirjoitti twitter-tililleen keskiviikkona.

Vetosi sananvapauteen

Tasan viikko sitten konsertissa Valtonyc ehdotti yleisölle, että nämä "tappaisivat poliiseja tänä iltana".

Valtonyc sanoi vetoomustuomioistuimelle vuosi sitten, että hänellä on sananvapaus ja taiteellinen oikeus luoda haluamiaan sanotuksia ja että rap-musiikki on tunnettu äärimmäisistä, provokatiivisista ja symbolisista sanoituksistaan.

Vetoomustuomioistuin kuitenkin katsoi, että lauluissa ylistetään terroristisia järjestöjä. Lisäksi laulujen sanoitusten katsottiin herjaavan maan kuningasta Felipe IV:tä ja kuninkaallista perhettä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen rap-artisti, joka on saanut tuomion. Maaliskuussa Rivadulla-niminen artisti sai kahden vuoden ja yhden päivän tuomion terrorismin kannattamisesta ja kuninkaalisten instituutioiden pilkkaamisesta.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on arvostellut Espanjan tapaa tuomita laulajia.

Amnestyn mukaan "viranomaiset nostavat syytteitä sellaisia ihmisiä vastaan, jotka ilmaisevat mielipiteensä, ja jotka eivät yllytä terroristisiin tekoihin ja ovat luvallisia ilmaisumuotoja kansainvälisen ihmisoikeuslain perusteella".

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.