Mainos

Maailman striimatuin kappale osaksi Venezuelan kihisevää kriisiä – "Kappaleen varastaminen ei verrattavissa sinun rikoksiisi"

Maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale Despacito on joutunut osaksi Venezuelan alati kasvavaa kriisiä.

Jättihitin taustalla oleva puertoricolaiskaksikko Luis Fonsi ja Daddy Yankee ovat raivoissaan siitä, että Venezuelan presidentti Nicolas Maduro käytti kappaletta ja muutti kappaleen sanoja pyytämättä lupaa.

– Kappaleen varastaminen ei ole verrattavissa sinun rikoksiisi Venezuelassa, Daddy Yankee kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Fonsi puolestaan tiedotti, ettei häneen otettu yhteyttä kertaakaan eikä hän näin ollen antanut minkäänlaista lupaa, että kappaleen sanoja muutettaisiin varsinkaan poliittisiin tarkoituksiin.

Maduro kehotti kappaleen myötä kansalaisia äänestämään sunnuntaina, jotta presidentin ajama perustuslakimuutos saataisiin käyntiin. Juuri tämä on lietsonut mittavia protesteja ympäri maata. Kappaleen sanoihin ympättiin sana "äänestä".

Jo neljä kuukautta jatkuneissa mielenilmauksissa on kuollut yli sata ihmistä. Maassa oli yleislakko viime perjantaina.

Maduron aikeita ovat arvostelleet kovin sanoin Latinalaisen Amerikan suuret maat Meksiko, Brasilia ja Argentiina sekä muista tahoista YK ja Euroopan unioni. Yhdysvallat on varoittanut talouspakotteista, jos äänestys pidetään.

Despacito-kappaleen alkuperäistä ja miksattuja versioita on striimattu yli 4,6 miljardia kertaa. Se on suosituin espanjankielinen kappale sitten Macarenan, joka julkaistiin vuonna 1996.

Oppositio ajaa boikottia

Venezuelan oppositio ajaa boikottia äänestyspäiväksi. Opposition mielestä noin 500-päisen istunnon perustaminen perustuslain muuttamiseksi on vain presidentti Maduron juoni pysyä vallankahvassa ja samalla lisätä presidentin valtaa.

Oppositio suunnittelee myös uutta yleislakkoa.

Oppositio syyttää presidenttiä Venezuelan talouskriisistä. Kriisin myötä ruuasta on ollut pulaa, lääkkeitä on ollut vaikea saada ja perustarvikkeet, kuten saippua, ovat olleet kortilla. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.