Terrorismi ei vähennä matkailua – Pertti: Ei pelota yhtään, lähtisin heti jos olisi fyrkkaa

Suomella turvallinen maine 2:10

Viime vuosien järkyttävät terrori-iskut eivät ole vähentäneet kansainvälistä matkailua. Matkailu on ollut harvoja kasvualoja vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen.

– Kasvuvauhti on vuosittain 3-5 prosenttia ja ennuste vuoteen 2030 on 1,8 miljardia kansainvälistä matkaa, sanoo Matkailu- ja Ravintolapalveluiden toimitusjohtaja Timo Lappi.

Rauhattomassa maailmassa suosiotaan lisäävät rauhalliset, perinteiset lomakohteet. Myös Suomi voi hyötyä turvallisesta maineestaan.

– Suomi on turvallinen, aito ja puhdas matkailukohde. Pitkällä aikavälillä meidän asemamme vahvistuu, Lappi uskoo.

Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa sanoo, että Brysselin ikävien tapahtumien jälkeen asiakkailta on tullut huolestuneita kyselyjä mutta ei peruutuksia.

Terrorismi on iskenyt viime aikoina muihinkin lomakohteisiin kuten Turkkiin ja Egyptiin.

Kreikkaa puolestaan on runnellut pitkään talouskriisi ja Latinalaisessa Amerikassa huolta on aiheuttanut zikavirus.

Euroopan tutut kohteet vetävät 

Matkailijat suuntaavat nyt entistä enemmän tuttuihin kohteisiin.

– Espanja, Kreikan isot lomasaaret Rodos ja Kreeta, Italia ja Bulgaria täyttyvät nyt nopeammin kuin viime vuonna, Kousa sanoo.

Suomalaiset tuntuvat ottaneen Brysselin terrori-iskut yllättävän rauhallisesti. Helsinki-Vantaan lentokentällä tunnelmat olivat tänään edelleen luonnollisesti järkyttyneet, mutta eivät missään nimessä pelokkaat.

– Kasvoin Brysselissä, muutin sinne 8-vuotiaana, joten henkilökohtaisesti koskettaa tosi paljon nähdä kauheaa jälkeä tutuilla paikoilla. Mutta ei matkustaminen silti pelota, sanoo Viivi Oinonen.

Pertti Aalto ei myöskään pelkää reissaamista levottomassa maailmassa.

– Ei, ei yhtään pelota. Lähtisin saman tien jos ois vaan fyrkkaa, hän sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat