Mainos

Terroripelko ohjaa matkustajia – Finnair: Moni vaihtanut matkakohteekseen Suomen

Finnairin aasialaiset asiakkaat tähyilevät nyt entistä useammin Keski-Euroopan sijaan Pohjoismaihin. Myös Suomen vetovoima on kasvussa.

Keski-Euroopassa tehdyt terrori-iskut ovat saaneet aasialaisturistit hakeutumaan turvallisiksi koettuihin matkakohteisiin. Finnairin toimitusjohtajan Pekka Vauramon mukaan osa aasialalaismatkustajista on perunut ostamansa Euroopan-lennot.

– Meillä on ollut ryhmämatkojen peruutuksia jo aikaisemmin tänä vuonna ja tämä jatkuu edelleen. Tietyt Keski-Euroopan ja Etelä-Euroopan kohteet eivät vedä samalla lailla kuin aikaisemmin. Monet turistit ovat vaihtaneet matkakohteekseen Suomen ja Pohjoismaat, joka on tietysti meille Suomessa hyvä uutinen, Vauramo sanoo.

Aasialaisten yöpymiset lisääntyvät nyt Suomessa nopeasti. Esimerkiksi elokuussa kiinalaisten yöpymiset kasvoivat 15 prosenttia viime vuoden elokuuhun verrattuna. Mikäli suunta pysyy, taloudelliset vaikutukset ovat merkittäviä.

– Ihan varmasti on vaikutuksia. Ja ne tulevat näkemään kaikki, jotka ovat turismin kanssa tekemisissä. On hyvä, että Suomessa investoidaan nyt hotellikapasiteettiin monin paikoin, Vauramo kiittelee.

Finnair vastaa lisääntyneeseen kysyntään muun muassa lisäämällä Lapin-lentojensa kapasiteettia talvikuukausien ajaksi ja aloittamalla ensi kesänä lennot Helsingistä Islannin Reykjavikiin.

2:05

Norwegian avaa uusia reittejä

Myös halpalentoyhtiö Norwegianissa uskotaan Pohjois-Euroopan ja Suomen vetovoimaan. Toimitusjohtaja Bjørn Kjos huomauttaa, että terrorismin pelko vaikuttaa aasialaisten lisäksi myös muun muassa yhdysvaltalaisten kohdevalintoihin.

– Amerikkalaiset matkustavat nyt mieluummin Pohjois-Eurooppaan ja Espanjaan kuin esimerkiksi Etelä-Ranskaan.

Suomen vahvuutena Kjos pitää Lapin talvea ja vahvaa matkailunedistämistä.

– Suomen matkailustrategia on erittäin vahva, ja muiden maiden pitäisi ottaa siitä oppia, Kjos hehkuttaa.

Norwegian kilpailee Helsinki-Vantaan kautta lentävistä matkustajista muun muassa avaamalla kaksi uutta reittiä. Ensi huhtikuusta alkaen yhtiö lentää kahdesti viikossa Helsingistä Amsterdamiin ja kesäkuusta alkaen kerran viikossa Kosovon Pristinaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.