Mainos

Terrafame kiistää Talvivaara-kritiikin: Kyse ei tekohengityksestä

2:41

Vihreät ja Luonto-Liitto suhtautuvat erittäin varauksellisesti kaivostoiminnan jatkamiseen Talvivaarassa valtion lisärahoituksella.

Vihreät korostaa, että veronmaksajien kannalta on olennaista, että nikkeli- ja sinkkikaivos toimii markkinaehtoisesti.

-Miten nämä saadaan tuottamaan niin paljon euroja, että voidaan maksaa veronmaksajille takaisin sitä jo lähes miljardin euron summaa, mikä veronmaksajien kukkarosta on tähän yhtiöön käytetty, kritisoi vihreiden varapuheenjohtaja Touko Aalto.

-Ei uskalleta ryhtyä sellaisiin toimiin, mitä oikeasti pitäisi tehdä ja viheltää peli poikki ja alkaa puhdistaa kaivosaluetta, vaan tekohengitetään sitä edelleen, suomii Luonto-Liiton toiminnajohtaja Leo Stranius.

Terrafame Oy:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia kiistää MTV Uutisille, että kyseessä olisi tekohengitys. Ratian mukaan valtio on rahoittanut hanketta nyt 491,5 miljoonalla eurolla, eikä mainitulla lähes miljardilla eurolla.

Talvivaara on joka tapauksessa iso rahareikä veronmaksajille. Ratia uskoo, että kaivos alkaa kuitenkin maksaa itseään takaisin vuoden 2018 aikana.

-Tämän hetken liiketoimintasuunnitelma lähtee siitä, että kaivoksen kassavirta muuttuu positiiviseksi vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla. Jos nikkelin ja sinkin hinta pysyy tällä tasolla niin muutos saattaa siirtyä muutamalla kuukaudella aikaisemmaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.