Tero Lehterä yritti värvätä Leijonistakin tutun Tappara-ikonin – "Oli tarkoitus käyttää 1,2 miljoonaa häneen"

Millainen valmentaja on Tapparan Jukka Rautakorpi? 8:56

C Moren tiistaisessa CHL-studiossa kerrattiin valmentaja Jukka Rautakorven Tappara-vaiheita. Insertti toi studiossa vierailleen SaiPa-luotsin Tero Lehterän mieleen tarinan Tapparan hierojasta Veli-Matti Pohjosesta.

Yksi Rautakorpea jutussa kuvailleista tapparalaisista oli Pohjonen. Leijonistakin tuttu hieroja on ollut mukana tamperelaisjoukkueessa jo vuosikaudet.

– Rautakorven vaatimustaso on äärettömän kova. Mitä pidemmälle kevät menee, niin sitä tiukemmaksi ilme ja ajatus muuttuvat. Ei siellä turhaan paljon hymyillä, sellainen game face kyllä löytyy. Jokainen tietää, että kaikki pitää lyödä likoon, jos meinataan pärjätä. Se on ison johtajan merkki, Pohjonen kommentoi.

Lehterän mielestä Rautakorpi ja Pohjonen ovat hyviä esimerkkejä Tapparassa vallitsevasta seurauskollisuudesta. Pohjosen kohdalla Lehterällä on tästä omiakin kokemuksia.

– Kun olin tehnyt viime keväänä sopimuksen SaiPan kanssa, yritin rekrytoida Pohjosen Vellua. Budjetista oli tarkoitus käyttää 1,2 miljoonaa häneen. Tapparan pelaajat olivat pikkaisen ihmeissään, mutta eivät tienneet kuinka arvokkaasta miehestä on kyse, Lehterä heittää.

Pääkuvan videolla Pohjonen muistelee erästä hauskaa episodia Tapparan ja Rautakorven mestaruuskeväältä 2003. Lisäksi C Moren asiantuntija Antti Törmänen ja Lehterä arvioivat Rautakorpea valmentajana.

SaiPa-luotsi Lehterä: Kohtuutonta vaatia dominoimista meiltä 1:29

Lue myös:

    Uusimmat