Kaksi toimittajaa pidätettiin Venäjällä Navalnyiin liittyen

Navalnyin perintö Venäjälle ja maailmalle 9:30
Katso myös: Tällainen on edesmenneen Aleksei Navalnyin perintö Venäjälle ja maailmalle

Kaksikko oli oikeuden mukaan mukana tekemässä videoita ja valokuvia Navalnyin ryhmälle sosiaaliseen mediaan.

Venäjällä on pidätetty kaksi toimittajaa, joita epäillään yhteistyöstä edesmenneen oppositiopoliitikon Aleksei Navalnyin liittolaisten kanssa

Moskovalaisen oikeusistuimen mukaan toinen pidätetyistä on Konstantin Gabov, joka on työskennellyt muun muassa Moskva 24 ja Mir-televisokanaville ja uutistoimisto Reutersille.

Gabovin epäillään osallistuneen Navalnyin ryhmän käyttämän Youtube-kanavan valokuvien ja videoiden tekoon. Navalnyin ryhmät on määritelty Venäjällä ääriliikkeiksi.

Brittilehti Guardianin mukaan myös uutistoimisto AP:lle ja Deutsche Welle -televisiokanavalle työskennellyt toimittaja Sergei Karelin on pidätetty samasta syystä.

Kaksikko määrättiin tutkintavankeuteen, joka jatkuu ainakin kesäkuun loppuun.

Lukuisia toimittajia telkien takana

Navalnyi kuoli epäselvissä olosuhteissa vankileirillä Siperiassa helmikuussa. Valtaosa hänen liittolaisistaan on joko vankilassa tai maanpaossa ulkomailla.

Maaliskuussa valokuvaaja Antonina Kravtsova otettiin kiinni epäiltynä ääriajattelun levittämisestä, koska hän oli toistuvasti seurannut Navalnyin oikeudenkäyntiä yhdelle harvoista verrattain riippumattomina pidetyistä venäläisistä tiedotusvälineistä, joita maassa vielä toimii.

Wall Street Journal -lehden toimittaja Evan Gershkovich on ollut vangittuna Venäjälle jo pitkälti toista vuotta epäiltynä vakoilusta. Venäläisamerikkalainen toimittaja Alsu Kurmasheva puolestaan otettiin kiinni lokakuussa, koska hän ei ollut rekisteröitynyt "ulkomaiseksi agentiksi", kuten viranomaiset olivat vaatineet.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan Venäjä käyttää sortavaa lainsäädäntöä arvostelijoidensa ja riippumattomien toimittajien hiljentämiseen.

Lue myös:

    Uusimmat