Mainos

Terho gallup-tuloksesta: "Se on rajua touhua, kun Suomi laitetaan kuntoon"

Perussuomalaiset eivät ole yllättyneet gallupista, jonka mukaan puolueen kannatuksen alamäki jatkuu. 

– Tämä oli odotettavissa. Kärsimme edellisen hallituksen päätöksistä, sanoo Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho.

Perussuomalaisten kannatuksen luisu on jatkunut loka-marraskuussa, selviää Ylen Taloustutkimuksella teettämästä mielipidemittauksesta. Sen mukaan perussuomalaisten kannatus laski 0,9 prosenttiyksikköä ja on nyt 9,8 prosenttia. 

– Nyt mennään vielä edellisen hallituksen päätöksillä ja budjetilla, joten olemme tavallaan välitilassa ja meidän oman työn tulokset eivät vielä näy. Äänestäjät ovat reagoineet tähän ihan ymmärrettävällä tavalla.

– Jos jääkiekkotermein puhutaan, niin nyt ei olla edes ensimmäisen erän puolivälissä, eikä sen takia kannatta vielä liiaksi huolestua, mutta totta kai nämä tulokset otetaan huomioon ja nöyrästi vastaan ja niihin reagoidaan ja kansan ääntä kuuntelemaan, sanoo Terho.

Linjaa ei muuteta

Terho uskoo, että perussuomalaiset saavat vielä aikaan tuloksia, jotka rauhoittavat omaa kenttää. Mitään linjamuutoksia gallupien takia ei aiota tehdä. 

– Se on rajua touhua kun Suomea laitetaan kuntoon ja nyt se näkyy myös tässä gallupissa myös sen suhteen, että kansalaiset ovat varmasti reagoineet näihin tuleviin leikkauksiin.

Puolueiden erot selville

SDP:n kannatus nousi kyselyssä 2,4 prosenttiyksikköä ja ylsi 20,7 prosenttiin. SDP on nyt kannatusmittauksessa keskustan jälkeen toisena, perussuomalaiset viidentenä.  

– Me olemme nöyrästi kuunnelleet ihmisten huolia ja oltu ihmisten puolella. Olemme tarjonneet selkeitä vaihtoehtoja täällä eduskuntakeskustelussa. Tämä on opposition paikka tehdä politiikkaa ja meillä on ollut aktiivinen ja hyvä ryhmä täällä. Se näyttäytyy nyt näissä gallupeissa, myhäilee SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.

– Kyllähän tässä on selkeästi tämän syksyn aikana tullut puolueiden erot selville. Se näyttäytyy näissä gallup-luvuissa sitten. Ei näille luvuille ole mitään mysteeriselitystä, vaan puolueet näyttäytyvät erilaisina.

Sotesta järkyttävät seuraukset 

Myötätuuli ei muuta sosiaalidemokraattien politiikkaa.

– Me ei muuteta mitään, me tehdään sitä, mitä vaaliohjelmasta lähtien on suunniteltu eli tarjotaan selkeä vaihtoehto hallituksen epäoikeudenmukaiselle ja epäreilulle politiikalle, vakuuttaa Rinne.

Hallituksen kannatus on pudonnut ensi kertaa alle 50 prosentin. 

– Tässä on isoja asioita ihmisten kannalta tulossa. Ja nyt nämä tiedot, jotka pyörivät julkisuudessa esimerkiksi tämän sote-uudistuksen ympärillä on huolestuttavia ja se tulee tarkoittamaan tavallisten ihmisten palvelujen kannalta tosi järkyttäviä seurauksia ja sen takia näissä isoissa asioissa pitää nyt pysyä hereillä.

Virheitä korjattava

Rinne ei halua speluloida hallituksen kaatumisella.

– Elättelen toiveita, että me pystymme korjaamaan näitä hallituksen virheitä ja jos sitten hallituksessa asiat eivät pysy kasassa, niin sitten se hallitus varmaan hajoaa. Mutta en lähde nyt asioiden edelle ja me teemme nyt töitä tavallisen ihmisen puolesta ja sillä tavalla, että mahdollisimman vähän vahinkoja syntyy.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.