Teosto-palkintoehdokkaat valittu – ehdolla muun muassa Astrid Swan

Teosto-palkintoehdokkaiksi on valittu tänä vuonna viisi teosta. Vuodesta 2003 lähtien jaettu Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimpia taidepalkintoja.

Teosto-palkinnolla musiikintekijät ja -kustantajat nostavat vuosittain esiin rohkeita, omaperäisiä ja innovatiivisia kotimaisia sävelteoksia. Tänä vuonna tunnustuspalkinto jaetaan 15. kerran.

Palkinnon saajan tai saajat ehdokkaiden joukosta valitsee kolmihenkinen tuomaristo, johon kuuluvat MEP Miapetra Kumpula-Natri (raadin pj), Tavastian toimitusjohtaja Juhani Merimaa ja viime vuonna Teosto-palkinnolla palkittu säveltäjä-sanoittaja Mikko Joensuu (Amen 1 & 2).

Jos palkinnon saa yksi teos tai teoskokonaisuus, palkintosumma on 25 000 euroa. Jos palkinto jaetaan useamman teoksen kesken, palkintosumma on enintään 40 000 euroa. Ehdokkaana olevat teokset ja teoskokonaisuudet on julkaistu tai kantaesitetty vuoden 2017 aikana.

– Suomessa tehdään ja julkaistaan joka vuosi valtava määrä kiinnostavaa musiikkia. Skaalan laajuudesta saa esiraadin jäsenenä erinomaisen kuvan, toteaa esiraadin puheenjohtaja, Turun filharmonisen orkesterin intendentti Maati Rehor kuvailee.

– Tällä kertaa pöydällä oli erityisen paljon mielenkiintoisia taide- ja kansanmusiikkiteoksia, Rehor jatkaa.

Esiraadin valitsemat Teosto-palkintoehdokkaat:

From The Bed And Beyond – Astrid Swan
Astrid Joutsenon sävellykset ja sanoitukset levyllä From The Bed And Beyond.

Metsänpeitto – Meriheini Luoto
Meriheini Luodon sävellykset levyllä Metsänpeitto.

Reflection – Hyväluoma Group
Tero Hyväluoman sävellykset levyllä Reflection.

Uniin asti – Lotta Wennäkoski
Lotta Wennäkosken sävellys Olli Heikkosen, Saila Susiluodon, Nils-Aslak Valkeapään, Claes Anderssonin ja Kantelettaren teksteihin teoksessa Uniin asti.

XX – Joona Toivanen Trio
Joona Toivasen, Olavi Louhivuoren ja Tapani Toivasen sävellykset ja sovitukset levyllä XX.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja