Mainos

Teollisuusmailta ohjelma internet-rikollisuuden estämiseksi

Maailman rikkaimmat valtiot ovat päättäneet aloittaa yhteiset ponnistelut sähköverkkojen rikollisuutta vastaan. Internetissä operoivat erityisesti pedofiilit, varkaat ja huumekauppiaat.

Kahdeksan teollisuusmaan oikeus- ja sisäasianministerit olivat koolla Washingtonissa kaksipäiväisessä konferenssissa. Kokous päätti kymmenkohtaisesta ohjelmasta, jolla yritetään vähentää erityisesti internetissä tapahtuvaa rikollista toimintaa.

Ohjelmassa ehdotetaan muun muassa kansainvälistä kampanjaa vastustamaan internetin ja muiden kehittyneiden kommunikaatiovälineiden käyttöä seksi- ja huumekaupassa sekä pedofiilien toiminnassa. Luottokorttien numeroiden sähköisen varastamisen ja rahanpesun estäminen ovat myös ohjelmassa. Ministerit lupasivat perustaa koko vuorokauden auki olevan palvelun, josta kansalliset poliisit saavat pikaisesti apua sähköverkoissa liikkuvien rikollisten kiinni saamiseksi.

Yhdysvaltain oikeusministeri Janet Reno totesi puheessaan konferenssissa, että nykyaikaiset keinot ovat nyt myös viranomaisten apuna rikosten torjunnassa ja selvittämisessä. Hän oli tyytyväinen konferenssin tuloksiin. Konferenssiin ottivat osaa Yhdysvaltain, Ison-Britannian, Venäjän, Italian, Ranskan, Saksan, Kanadan ja Japanin oikeus- tai sisäministerit.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.