Teollisuusliitto solmi työehtosopimuksen kahdella toimialalla – kohahduttavat kiky-tunnit jätettiin pois

Teollisuusliiton hallitus hyväksyi vientiliittojen neuvotteleman sopimuksen – Aalto:"Kattaa inflaation ja ostovoima paranee" 16:57
Teollisuusliiton hallitus hyväksyi vientiliittojen neuvotteleman sopimuksen – Aalto: "Kattaa inflaation ja ostovoima paranee"

Teollisuusliitto kertoo hyväksyneensä neuvottelutulokset, jotka koskevat autoalan kauppaa ja korjaamotoimintaa sekä pelti- ja teollisuuseristysalaa. Sopimukset eivät sisällä kiky-tunteja.

Autoalalla palkat nousevat 1,3 prosenttia ensimmäisenä vuonna ja 2,0 prosenttia toisena. Sopimus koskee noin 20 000 työntekijää. Pelti- ja teollisuuseristysalalla korotukset ovat 1,3 ja 1,4 prosenttia, minkä lisäksi maksetaan 0,6 prosentin paikallisesti jaettava erä. Sopimuksen piirissä on noin 4 000 työntekijää.

Myös apteekkien työehtosopimusneuvotteluissa on Farmasialiiton mukaan saavutettu neuvottelutulos. Sopimuksen yksityiskohdista tiedotetaan myöhemmin.

Sen sijaan Paperiliitto kertoo, että neuvotteluissa Metsäliiton kanssa ei edetty perjantaina. Seuraavaa neuvotteluaikaa ei ole sovittu.

Lue myös:

    Uusimmat