Teollisuusliitto solmi työehtosopimuksen kahdella toimialalla – kohahduttavat kiky-tunnit jätettiin pois

16:57
Teollisuusliiton hallitus hyväksyi vientiliittojen neuvotteleman sopimuksen – Aalto: "Kattaa inflaation ja ostovoima paranee"

Teollisuusliitto kertoo hyväksyneensä neuvottelutulokset, jotka koskevat autoalan kauppaa ja korjaamotoimintaa sekä pelti- ja teollisuuseristysalaa. Sopimukset eivät sisällä kiky-tunteja.

Autoalalla palkat nousevat 1,3 prosenttia ensimmäisenä vuonna ja 2,0 prosenttia toisena. Sopimus koskee noin 20 000 työntekijää. Pelti- ja teollisuuseristysalalla korotukset ovat 1,3 ja 1,4 prosenttia, minkä lisäksi maksetaan 0,6 prosentin paikallisesti jaettava erä. Sopimuksen piirissä on noin 4 000 työntekijää.

Myös apteekkien työehtosopimusneuvotteluissa on Farmasialiiton mukaan saavutettu neuvottelutulos. Sopimuksen yksityiskohdista tiedotetaan myöhemmin.

Sen sijaan Paperiliitto kertoo, että neuvotteluissa Metsäliiton kanssa ei edetty perjantaina. Seuraavaa neuvotteluaikaa ei ole sovittu.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja