Tennistähtien vankilaksi muuttuneessa hotellissa todettiin hiiriongelma – kuka maksaa kymmenien miljoonien eurojen karanteenijärjestelyt?

0:16
Kymmenet tennistähdet suljettiin hotellihuoneisiinsa suurturnauksen alla – viime vuoden sensaatio keksi, miten patjaa voi hyödyntää harjoittelussa.

Australian avoimiin osallistuvia pelaajia majoittavassa hotellissa on hiiriongelma, joka piinaa ainakin kazakstanilaista Julia Putintsevaa. Hän on valittanut, ettei saa nukuttua, kun jyrsijät vilistävät ympäri hänen huonettaan.

Maailmanlistalla sijalla 28 oleva Putintseva vaihtoi hiirihavainnon vuoksi huonetta aiemmin tällä viikolla. Ongelma ei kuitenkaan poistunut huonetta vaihtamalla, ja Putintseva jakoi todisteeksi videon uudesta huoneestaan.

– Eri huone, sama vanha tarina. Olisin halunnut nukkua, mutta ei.

Putintseva oli pyytänyt hotellin vastaanotosta siirtoa vielä kolmanteen huoneeseen, mutta hänen pyyntönsä evättiin, koska hotelli on täynnä.

– Tämä on vitsi.

Victorian osavaltion poliisiministeri Lisa Neville sanoi keskiviikkona, että viranomaiset hoitavat tuholaistorjuntaa hotellissa. Nevillen mukaan ongelma saattaa kuitenkin olla huomattavasti nyt tiedettyä laajamittaisempi, sillä hänen tietojensa mukaan jotkut ovat ruokkineet hiiriä.

– Kehottaisin ihmisiä minimoimaan kontaktit hiirien kanssa. Jatkamme tuholaistorjuntaa tarpeen mukaan, mutta toivottavasti tähän mennessä tehdyt toimenpiteet auttavat ongelman kitkemisessä.

Epäselvyyttä maksajasta

Ainakin 72 turnaukseen osallistuvaa pelaajaa ja heidän taustajoukkonsa ovat sulkeutuneet hotellihuoneisiinsa 14 päivän ajaksi, sillä heidän kanssaan samalla koneella Australiaan matkanneilla henkilöillä on todettu koronavirustartunta.

Tänään keskiviikkona on kerrottu kaikkiaan kolmesta uudesta tartunnasta, ja kaikkiaan turnaukseen liittyen on todettu kymmenen tartuntaa, joista neljä pelaajilla.

Monet pelaajat ovat valittaneet olosuhteista, mikä on nostanut voimakkaan vastareaktion australialaisilta turnausjärjestäjiltä. Turnauksen johtaja Craig Tiley sanoi kuitenkin tiistaina, että valtaosa pelaajista tukee tiukkoja koronatoimenpiteitä.

Pelaajien lennättämisestä Australiaan kaikkiaan 17 tilauslennolla on pulitettu suuria summia. Tileyn mukaan turnauksen karanteenijärjestelyt tulevat maksamaan jopa yli 25 miljoonaa euroa, ja hänen mukaansa osan tästä maksaa Victorian osavaltio.

Poliisiministeri Neville on kuitenkin eri mieltä.

– Olen varmistanut asian tänään kolme kertaa, ja Australian avoimet maksaa kaiken. Veronmaksajat eivät osallistu turnauksen karanteenijärjestelyihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja